Autor Zpráva
manas
Profil
Ahoj, nevim jestli mne nekdo poradi, ale uz si s tim nevim rady.
Mam web www.fotostranky.org. Kdyz si ho zobrazim ve Firefoxu, je vse OK a zobrazuje se mne tak jak ma. Ovsem kdyz si ho otevru v IE8 tak mam cely web hozeny k leve strane. Hledal jsem kde to jen slo a nepodarilo se mne najit proc to tak.

Diky za vsechny rady.

Moderátor Davex: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
Moderátor Chamurappi: Titulek „Chybne zobrazeni v IE a ve Firefoxu“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Trejpa
Profil
manas:
Hledal jsem kde to jen slo
A do vyhledávacího políčka na této stránce nebo v nějakém vyhledávači jsi zkoušel zadat slova jako zarovnání stránky na střed?

proc to tak
Protože Internet Explorer ve zpětně kompatibilním módu považuje hodnotu auto u marginu za nulu.
manas
Profil
Tím hledáním jsem myslel na svém webu v kódu...

proc tak: nechapu, nejsem odbornik na html a ostatni, takze mne to moc nerika.
Chamurappi
Profil
Reaguji na manase:
Omlouvám se za rýpnutí, ale na tak zoufale zasekané stránky stejně moc lidí chodit nebude. Víš, že prohlížeče čekají s vykreslováním na načtení externích JavaScriptů? Máš tam 36 externích <script>ů (dohromady 300 kB), kvůli každému z nich se pošle HTTP požadavek a ten i na superrychlém připojení chvíli trvá.

Hledal jsem kde to jen slo“ … „Tím hledáním jsem myslel na svém webu v kódu
Hledat jde i venku. Kdybys lépe nadepsal svůj dotaz, fórum by ti samo nabídlo k přečtení podobné dotazy. (To jen pro příště.)

nechapu, nejsem odbornik na html a ostatni
Po zběžném ohledání stránky bych řekl, že posíláš na mnoha místech nadbytečný UTF-8 BOM. Ten dává smysl jen na začátku stránky a jen jednou (podrobnosti si dohledej, u PHP je to častý problém). Kvůli tomu, že máš BOM víckrát před <!doctype> deklarací, se Explorer nepřepíná do standardního režimu, což způsobuje i několik dalších menších odchylek v zobrazení, protože použitá šablona se zpětně kompatibilním módem nepočítá. Zbav se BOMů a vše bude v pořádku.
manas
Profil
Díky moc, to zarovnání jsem už asi vyřešil, vypadá to že je to už OK.

Co se týče toho UTF-8 BOM, o tom vím, pořeším to.

Jinak ty javascripty nevím jak dostat do lepší podoby. Je to způsobené pluginy pro WordPRess.

Co se týče rychlosti, nemám s tím nejmenší problém, chodí mne to v pohodě i na CDMA a návštěvnost je "dobrá". Denně přijde cca 100 a více lidí.
Chamurappi
Profil
Reaguji na manase:
Jinak ty javascripty nevím jak dostat do lepší podoby.
Spoj je do jednoho souboru. Stačí je prachobyčejně naskládat ze sebe.
manas
Profil
Chamurappi:
Tak moc díky za rady, BOMy jsou už snad v pořádku.

Jinak s těma javascriptama to bude horší, jsou to jednotlivé pluginy do WP a ty asi dohromady nedám :(. Popřípadě když by někdo poradil aspoň s některými.

Díky

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: