Autor Zpráva
jeniksoft
Profil
Ahoj,
mám dotaz jak odeslat šestimístný autentizační kód z php pomocí SMS. Přemýšlel jsem, že bych zneužil nějakou službu, jako smsbrana.cz, jenže je tam obrázek s kódem.
Nemáte někdo takový script?
P.S. Na googlo jsem hledal, ale našel jsem jen placeé služby....
S pozdravem Honza
Mike8748
Profil
jeniksoft:
no nevim nevim.... všechny free brány co jsem zatím viděl mají obrázkový kód právě jako ochranu proti tomuhle zneužívání.
Joker
Profil
jeniksoft:
Přemýšlel jsem, že bych zneužil nějakou službu, jako smsbrana.cz, jenže je tam obrázek s kódem.
Ten tam je právě kvůli tomuhle :-)
jeniksoft
Profil
To je no... Ale už jsem jich pár našel co nemají, jenže oni teďka dědičky píšou rodičům co dostaly na vysvědčení, takže jsou všechny brány zasekaný a trvá mi dlouho ověřit jesi fungujou... Třeba http://www.smstube.cz/ nemá a pak http://www.poslatsms.cz/
Tayger
Profil *
jeniksoft:
To by jsi musel mít přístup přímo k té esms bráně, je to často taková malá krabička s externí naténou, která má v sobě simku. V tvém případě chceš obcházet bezpečnostní opatření, které je navrženo právě kvůli tomu, aby se na službu nevěšeli takoví jako ty. Takže buď využij placených služeb a nebo si hoď na tu bránu pouze odkaz. . Kdo ví, co by ti seznam udělal, kdyby na tebe přišel, že mu zneužíváš službu, dost si to totiž sledují.
jeniksoft
Profil
O seznamu tu nikdo nemluvil... Mimo jiné se to ani nemá jak dozvědět, akorát uvidí, že ze své adresy odesílám sms, která mají vždy 5 písmen a obsahují nějaký podivný kód. Mimo jiné nic neporušuji, pokud využívám jinou bránu, která v podmínkách nemá uvedeno že nesmím odesílat sms vlastním scriptem....
Takže tady je onen kód:
<?php
$data['data_msg'] = 'Text zprávy';
$data['data_num'] = 'Číslo příjemce';
postit($data,'http://poslatsms.cz/sms-send/send.php',1);

// HTTT POST
function postit(&$data,$url,$verbose){
 $s="";
 foreach($data as $key=>$val) {
   if (!empty($s)) $s.= '&';
   $s.= $key.'='.urlencode($val);
 }
 // init
 $ch = curl_init($url);
 // set options
 curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTP_VERSION, 1.0);
 curl_setopt($ch, CURLOPT_VERBOSE, $verbose);
 curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1);
 curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 100);
 curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION,1);
 curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
 curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
 curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $s);
 // perform post
 $rr=curl_exec($ch);
// if ($verbose) echo $rr;
 curl_close($ch);
 }
?>
AlocAloc
Profil
jeniksoft:
Zdravim, onen kod vyse jiz nefunguje, hlasi to chybu:
"Warning: curl_setopt() [function.curl-setopt]: CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when in safe_mode or an open_basedir is set in /home/www/.../sms.php on line 23"

Nevite, co se zmenilo od te doby? Nejsem v tom moc zbehly, dekuji

EDIT: tak uz sem to vyresil, krom textu zpravy a odesilatele se posilaji jeste dalsi veci, kere se driv neposilaly...
Davex
Profil
AlocAloc:
CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when in safe_mode
Je to tak trochu zapomenuté bezpečností opatření - viz Curl a open_basedir?.
Goofy
Profil *
Prosím pojede to teda po nějakých úpravách? Docela bych to potřeboval. Jestli je to možné, prosím napište funkční kód. Mockrát děkuji

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: