Autor Zpráva
4li
Ahoj.

Rieisim jeden problem. Pri registracnom procese kontrolujem uzivatelovu IP + e-mailovu adresu. Zda sa, ze tato ochrana nestaci, vzhladom na to, ze ludia s dynamickou IP a novou e-mailovou adresou sa registruju znovu a znovu. Da sa to nejako spolahlivo osetrit v PHP?

Dik moc! :)
Joker
4li:
Da sa to nejako spolahlivo osetrit v PHP?
Ne.
4li
Joker:
Dik.
Bubák
Můžeš nasadit JavaScript a Flash, dozvíš se o uživateli spoustu věcí. Budeš muset předpokládat, že uživatel třebas použije různé prohlížeče, bude instalovat nová písma nebo zaktualizuje flash player.
Málem jsem nedal odkazy
Váš prohlížeč je identifikovatelný i bez cookies
Panopticlick

Ale nevím, jak neomezit třebas slušné uživatele Opery Mini.
DoubleThink
Profil *
Bubák:
Můžeš nasadit JavaScript a Flash, dozvíš se o uživateli spoustu věcí.
Z Flashe se o uživateli dozvíš celkem prd.
Bubák
DoubleThink:
Z Flashe se o uživateli dozvíš celkem prd.
Kdo chce, tak si porovná, co zjistí web Panopticlick, pokus je flash zapnutý nebo vypnutý. Když jsem to viděl poprvé, byl to pro mne celkem šok.
DoubleThink
Profil *
Bubák:
Kdo chce, tak si porovná, co zjistí web Panopticlick, pokus je flash zapnutý nebo vypnutý.
Panopticlick si hlavně díky Flashi vytáhne seznam fontů, což je pro generování otisku příjemně obsáhlý řetězec - zvlášť když je návštěvník webdesigner. U normálních uživatelů už bych si tím nebyl tak jistý.
Joker
ad Bubák, navíc Flash má věc jménem local shared objects, vlastně takové skryté a špatně smazatelné „supercookies“.

Ovšem tohle stejně neidentifikuje uživatele jednoho počítače. Spíš než nedostatečná unikátnost je problém „příliš velká unikátnost“. Stačí, aby si uživatel aktualizoval prohlížeč (přičemž třeba nejpoužívanější prohlížeč -Firefox- se aktualizuje automaticky) a bude z něj jiný uživatel.

No a když zjistím, že nějaký mě „příliš dobře zná“, nejtriviálnější obrana je vlézt na něj z jiného prohlížeče.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0