Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
david80 Profil |
#1 · Zasláno: 16. 7. 2010, 13:28:56
Ahoj, chci se vás zeptat, zda by někdo neporadil, jak zablokovat přístup na forum přes .htacess IP adresám z určité země, třeba z ruska, z USA, číny, atd, ale abych měl jistotu, že nezablokuju přístup i lidem z CZ a SK?
Skoro denně banuju IP adresy tímto stylem v .htacess - deny from 195.191 - mám nastavenou aktivaci účtu mailem, captch, ale spamu na forku moc neubývá, spíš vůbec. A další otázka - má každá země určitý blok IP adres, nebo se to různě mění? Díky za rady. |
||
__construct Profil |
#2 · Zasláno: 16. 7. 2010, 13:31:58
Skús niečo takéto
|
||
david80 Profil |
#3 · Zasláno: 16. 7. 2010, 13:46:45 · Upravil/a: david80
__construct:
„Skús niečo takéto“ Když já bych to potřeboval přes .htacess Našel jsem, že by to mělo jít takto - deny from .ru - pro rusko, byly tam i příklady, ale že měl takto povolené jen pro .cz a .sk ale psalo mi to, že i já z CZ mám zakázaný přístup, tak teda nevím, jestli to měl špatně napsané, nebo to asi není spolehlivě povolené pro všechny z CZ a SK uživatele internetu. Když jsem pak skusil napsat "deny from .cz" tak mě to nezablokovalo, tak teda nevím. A celé bloky IP adres do .htacess dát nemůžu, bylo by toho strašně moc. |
||
Davex Profil |
#4 · Zasláno: 16. 7. 2010, 23:51:48
david80:
Pokud má tvůj webhosting zapnuté GeoIP (lze zjistit z phpinfo() ), tak by šlo IP adresy z vybraných zemí blokovat na základě hodnoty proměnných GEOIP_COUNTRY_CODE nebo GEOIP_CONTINENT_CODE.
|
||
rommy Profil * |
#5 · Zasláno: 17. 7. 2010, 07:42:33
|
||
rommy Profil * |
#6 · Zasláno: 17. 7. 2010, 08:00:17
anebo snad ještě do souboru .htaccess zapsat
<Limit GET HEAD POST> order allow,deny deny from .ru allow from all </LIMIT> |
||
Časová prodleva: 15 let