Autor Zpráva
Hecta
Dobrý den, sem uplej začátečník ale už sem si udělal menu ale teď mě trapí design... mám to bílí škaredý...tak bych to chtěl ňák barevně třeba tak nahodit aj ňáký obrázky jako třeba vedle textu.... jako že ve prostřed bych chtěl mít text a po okrajích třeba obrázky ale prozatím se mi jedná jenom o to pozadí jak to nahodit s tim textem aby to ladilo... to mi nejde do hlavy.... prosím pomoc... přidávám odkaz na web a jak vidíte to Main menu tak aby to bylo v bílim obdelníku ale aby měl kulatý strany pokud to ňák jde.... a pod tym main menu aby byl další bílej obdelník s těmy odkazy...a pozadi celé stránky aby bylo třeba světle modré...to se používaj obrázky nebo na to je kod??? snad mě někdo pochopí a poradí mě...děkuji mockrát :)
xmark
Hecta:
Vyrobils nadpis a seznam, fajn. Znáš www.jpw.cz ?
Bubák
xmark:
Nepovažuji za vhodné odbýt začátečníka, u kterého je z kódu stránky zřejmé, že zná zíklady a potřebuje nasměrovat pro pokračování. Tebou uvedený odkaz se hodí pro začátečníka, který "neví, který bije", v novořeči "newi wo co go.

Hecta:
snad mě někdo pochopí
Celkem to šlo, používáš diakritiku. Za větou se sice dělá tečka, mezera a další věta začíná velkým písmenem, ale i použití výpustku je přehledné. Pár drobností k dokonalostí chybí.

Pro začátek dvě drobnosti:
Koukni na koncovou značku TITLE, něco ji chybí.
Doporučuji doplnit meta tag pro charset, nejlépe někam před TITLE, já jsem zvyklý mít ho těsně před TITLE.
Nevím ani, jestli chceš mít menu vodorovné, nebo svislé.
Koukni na http://teststranek.kvalitne.cz/ a najdi si tam odkazy na menu (je to abecedně), nebo třebas na http://interval.cz/hotova-reseni/pro-css/
Pokud bys chtěl nějaké menu doupravit a nevěděl, jak dál, tak sem dej upřesňující dotaz.
panther
Hecta:
jen tak pro zajímavost. Začal jsi dobře, nadpis (hn), seznam (ul, li), ale co tam dělá ta tabulka (<table bgcolor="black">), která nejen, že nekončí, ba neobsahuje žádný řádek ani buňku (tr, td) a ke všemu tam nemá co dělat?

Menu není zdroj tabulkových dat, tabulka se používá někde jinde.
xmark
Bubák:
Nechci se hádat. Viděl jsem "obrázky", "bílej obdelník", "pozadi celé stránky" a měl jsem pocit, že na konkrétní rady je moc brzo a naopak tyhle tři věci se dají najít a je možno s nimi experimentovat.
Bubák
panther:
Musel jsem se na delší dobu vzdálit od počítače, takže jsem nezaregistroval změnu, kdy Hecta udělal prasárnu s tagem TABLE.

Pokud chveě mít pozadí menu černé, tam je načase pomali začít s CSS (kaskédové styly), pro začátek třebas takto:
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Brko world</title>
<style>body {
	font-family: Arial, sans-serif;
}
ul.menu {
	background: black;
	margin: 1em 0;
	padding: 5px 10px;
	list-style: none;
	line-height: 1.5;
}
.menu a {
	color: #fff;
	font-weight: bold;
}
.menu a:hover {
	color: #ffc;
}
.menu .active a {
	color: #cef;
}
.menu .active a:hover {
	color: #cef;
}
</style>
<div>
	<h1>Main Menu</h1>
	<ul class="menu">
		<li class="item65"><a href="#"><span>Klikni</span></a></li>
		<li class="active item1"><a href="#"><span>Home</span></a></li>
		<li class="item56"><a href="#"><span>Novinky</span></a></li>
		<li class="item54"><a href="#"><span>Powerball</span></a></li>
		<li class="item60"><a href="./tetovani.html">Tetování</a></li>
		<li class="item61"><a href="#"><span>Něco o mě</span></a></li>
		<li class="item62"><a href="#">odkazy</a></li></ul>
</div>

Dodatek:
xmark:
Podle todo, jak později Hecta vložil do kódu TABLE, se zdá, že jsi Hectovy znalostoti odhadnul lépe, než já. Ale uvidíme, každý začínal a hlavní bude, aby Hecta nechytil špatné návyky a třebas tabulky používal jen na tabulková data.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0