| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Duchaplny Profil |
#1 · Zasláno: 16. 8. 2010, 14:51:01
Je to len príklad:
Vytvorím si php súbor (dni.php): <? $pondelok = "prvý deň v týždni"; $utorok = "druhý deň v týždni"; $streda = "tretí deň v týždni"; ?> V rôznych html súboroch, napr. (clanok1.html), (clanok2.html) mám použitý následný kód: <? include "dni.php"; ?> <? echo "pondelok je " . $pondelok . ", utorok je " . $utorok . ", streda je " . $streda; ?> To mi samozrejme vypíše: "pondelok je prvý deň v týždni, utorok je druhý deň v týždni, streda je tretí deň v týždni". Ak by som to chcel zmeniť podľa anglického kalendára (kde nedeľa je prvý deň), stačilo by zmeniť údaje v (dni.php) na: <? $pondelok = "druhý deň v týždni"; $utorok = "tretí deň v týždni"; $streda = "štvrtý deň v týždni"; ?> Na (clanok1.html) a (clanok2.html) by mi vypísalo: "pondelok je druhý deň v týždni, utorok je tretí deň v týždni, streda je štvrtý deň v týždni". Čo vlastne chcem ? Ako docieliť, aby som údaje "includoval" priamo z databázy a aby fungovali tak, že sa prepíšú v databáze a zmena by bola vidieť na (clanok1.html) a (clanok2.html). Čo potrebujem ? Funkčný príklad kódu, ktorý by vyvolával uložené údaje v MySQL a zobrazoval ich na stránkach (clanok1.html) a (clanok2.html). Je to lepšie riešenie ? Ak by som docielil, že by sa údaje vyvolávali priamo z MySQL, kde by sa dali aj upravovať, a nie z includovaného php súboru, bolo by to (z hľadiska rýchlosti a kratšieho kódu) lepšie riešenie ? |
||
| tiso Profil |
#2 · Zasláno: 16. 8. 2010, 14:53:07
Čo za to?
|
||
| nightfish Profil |
#3 · Zasláno: 16. 8. 2010, 14:53:53 · Upravil/a: nightfish
Načítání dat, uložených v proměnných v souboru, bude v naprosté většině případů rychlejší, než načítání stejných dat z databáze.
Každopádně pokud bys to chtěl mít uložené v souboru, není vhodnou formou 7 proměnných, nýbrž jedno pole (array). EDIT: A ještě doplním - dotazy tohoto typu příště posílej do sekce PHP. |
||
| Duchaplny Profil |
#4 · Zasláno: 16. 8. 2010, 16:19:19 · Upravil/a: Duchaplny
dni.php:
<?
$den = array("pondelok"=>"prvý deň v týždni", "utorok"=>"druhý deň v týždni", "streda"=>"tretí deň v týždni");
?>výpis v html: <? include "dni.php"; ?> <? echo "pondelok je " . $den["pondelok"] . ", utorok je " . $den["utorok"] . ", streda je " . $den["streda"]; ?> Zápis o dosť dlhší, ale hádam efektívnejší, bo je to oveľa neprehľadnejšie ako 7 premenných. Za nesprávnu sekciu sa ospravedlňujem, prišlo mi logické, že keď chcem vysvetlenie + kód, tak to patrí sem, lebo v PHP sa väčšinou riešia chyby v scriptoch. |
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0