Autor Zpráva
colorshock
Profil
Zdravim,

chtěl bych se zeptat jestli se dají udělat hezké URL i v html.

Příklad: www.example.cz/podstranka.html
Chtěl bych: www.example.cz/podstranka

Vim že to jde přes htaccess, ale to mi šlo pouze v případě php.

Díky za každou odpověd.
mckay
Profil
colorshock:
Ne, pravděpodobně nešlo. Nedá se vlastně ani pořádně pochopit, jak to chceš :). Přes htaccess by to v tomhle případě šlo, ale nejsem si jist, jestli jsi náhodou neřekl, že to víš.
Joker
Profil
colorshock:
Vim že to jde přes htaccess, ale to mi šlo pouze v případě php.
Pro HTML to jde stejně dobře.

Anebo by to mělo jít i tou nejjednodušší cestou, prostě vymazat příponu u souboru. A není potřeba žádný .htaccess :)
Jen by asi bylo třeba webserver nastavit tak, aby souborům bez přípony dával správný MIME typ.
Zweistein
Profil
mckay:
Ne, pravděpodobně nešlo. Nedá se vlastně ani pořádně pochopit, jak to chceš :). Přes htaccess by to v tomhle případě šlo, ale nejsem si jist, jestli jsi náhodou neřekl, že to víš.
Miluju tyhle chytrý kecy, tim mu fakt poradíš.

colorshock:
Jo, dělá se to taky přes .htaccess, jmenuje se to mod_rewrite. Dá se to použít na jakejkoliv soubor, třeba i na obrázek nebo prezentaci v PowerPointu. Jestli chceš poradit s nějakou konkrétní situací, klidně ji napiš sem, rád ti pomůžu.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: