Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Cajme12 Profil |
#1 · Zasláno: 1. 9. 2010, 13:55:34
Dobrý den potřeboval bych udělat zabezpečení stránek, několik možností:
1. Pomocí přihlaš stránky....nejlépe po přihlášení přesměrování na administraci 2. Pomocí kontroli ip adresy Potřeboval bych aby ...na každé administrační stránce skontrolovat jestli jsme řádně přihlášeni či máme danou ip a jestl ne tak vipíše chybu |
||
__construct Profil |
#2 · Zasláno: 1. 9. 2010, 14:04:51
Myslím, že zlá sekcia. Doplň čo za to ponúkaš a kontakt na seba.
|
||
Cajme12 Profil |
#3 · Zasláno: 1. 9. 2010, 14:28:27
nic za to nenabízím myslel jsem že je to tu zadarmo pouze potřebuji poradit ................................třeba icq: 411035030
|
||
panther Profil |
#4 · Zasláno: 1. 9. 2010, 14:30:28 · Upravil/a: panther
Cajme12:
„myslel jsem že je to tu zadarmo“ kde tu? Tu = zde na diskusi jsou lidé, kteří radí ve svém volném čase, mimo to, že se mnozí tímto i živí. Radu zde zdarma získáš, hotovu aplikaci nikoliv. Chceš-li radu, jak zní dotaz? |
||
PostCC Profil |
#5 · Zasláno: 1. 9. 2010, 14:34:04
Cajme12:
Milerád vám pomůžu, ukažte, co už máte a kde jste se zaseknul. Pokud teprve rozmýšlíte o řešení, pak nepochybně praktičtější je první varianta, neboť může vzniknout potřeba administrovat systém i z jiného počítače než u vás doma. |
||
Cajme12 Profil |
#6 · Zasláno: 1. 9. 2010, 14:37:52 · Upravil/a: Cajme12
tak teda jinak SORRY:
<? If ($HTTP_POST_VARS["heslo"]=="heslo"): session_start(); session_register("user_register"); $user_register = "ANO"; header("location:private.php"); else: if (isset($HTTP_POST_VARS["heslo"])) echo "Prihlášení se nepodarilo" ; endif; ?> <FORM ACTION="login.php" METHOD="post"> zadej heslo: <INPUT TYPE="password" NAME="heslo" value=""> <INPUT TYPE="submit" NAME="odoslat" VALUE="GO!"> </form> </body> </html> ToTo byl můj kód a já potřebuji aby při zmáčknutí odkazu na stránce private.php což bude odkaz na přidání článku tak chci aby to zjistilo zda bylo podniknuto řádné přihlášení |
||
PostCC Profil |
#7 · Zasláno: 1. 9. 2010, 15:09:50 · Upravil/a: PostCC
Cajme12:
Session_Register() je zbytečné, stačí pracovat s asociativním polem $_SESSION, tedy v tomto případě $_SESSION["user_register"]. Hlavička pro přesměrování header("location:private.php"); má obsahovat plné URL, nikoli relativní cestu, tedy např.: Header("Location: http://www.example.com/private.php"); Ve scriptu private.php a případně všech dalších takto chráněných pak jako první řádek vložíte ověření přihlášeného uživatele, tedy např.: <?php If($_SESSION["user_register"] != "ANO") Die("Nejste přihlášen!"); ?> Následovat může libovolné HTML nebo PHP, které se vykoná pouze v případě, že je nastavena session proměnná. Hmm, koukám, že zvýrazňování syntaxe si tady moc neporadí s výše zmíněnou hlavičkou, ať už je uzavřena do tagů pro tučný font nebo pro citaci kódu :-( |
||
__construct Profil |
#8 · Zasláno: 1. 9. 2010, 15:38:47
PostCC:
„Session_Register() je zbytečné“ Podľa 2. riadku zbytočné nie je .. pravdepodobne používa PHP4 a tam $_SESSION nie je ..
|
||
Anonymní Profil * |
#9 · Zasláno: 1. 9. 2010, 15:42:24
diki ale stejne to nefaka skousím
<? If ($HTTP_POST_VARS["heslo"]=="heslo"): session_start(); $_SESSION["user_register"]; $user_register = "ANO"; Header("Location: http://www.test.hys.cz/private.php"); else: if (isset($HTTP_POST_VARS["heslo"])) echo "Prihlášení se nepodarilo" ; endif; ?> <FORM ACTION="login.php" METHOD="post"> zadej heslo: <INPUT TYPE="password" NAME="heslo" value=""> <INPUT TYPE="submit" NAME="odoslat" VALUE="GO!"> </form> </body> </html> a nebo <? If ($HTTP_POST_VARS["heslo"]=="heslo"): $_SESSION["user_register"]; $user_register = "ANO"; Header("Location: http://www.test.hys.cz/private.php"); else: if (isset($HTTP_POST_VARS["heslo"])) echo "Prihlášení se nepodarilo" ; endif; ?> <FORM ACTION="login.php" METHOD="post"> zadej heslo: <INPUT TYPE="password" NAME="heslo" value=""> <INPUT TYPE="submit" NAME="odoslat" VALUE="GO!"> </form> </body> </html> |
||
Cajme12 Profil |
#10 · Zasláno: 1. 9. 2010, 15:56:09 · Upravil/a: Cajme12
používám PHP Version 5.3.3
hosting mam od endora.cz info o php serveru je na http://test.hys.cz/info.php |
||
PostCC Profil |
#11 · Zasláno: 1. 9. 2010, 16:03:48
Anonymní:
Nikde netvrdím, že to má "fakat". A možná to raději "zkoušejte", to bude určitě lepší. Po hlavičce "Location:" by mělo následovat ukončení scriptu, tedy např. Die(). Pokud používáte PHP 5, nepochybně je lepší hledat výstup formuláře v poli $_POST místo $HTTP_POST_VARS. A jak se to "nefakaní" projevuje? |
||
Cajme12 Profil |
#12 · Zasláno: 1. 9. 2010, 16:10:52
že to nefunguje
|
||
panther Profil |
#13 · Zasláno: 1. 9. 2010, 16:14:14
Cajme12:
tak si zkus najít, jak se přiřazuje hodnota do pole (nemáš naplněnou sessionu, takhle se nenaplňuje). |
||
Anonymní Profil * |
#14 · Zasláno: 1. 9. 2010, 17:30:28
ať se snažím jak se snažím tak to skouším furt a stale už jsem totálně mimo:
Zde jsou kody: login.php <? If ($_POST["heslo"]=="heslo"): session_start(); session_register("user_register"); $_SESSION["user_register"]; $user_register = "ANO" ; Header("Location: http://www.test.hys.cz/private.php") ; else: if (isset($_POST['heslo'])) echo "Prihlášení se nepodarilo" ; endif; ?> <FORM ACTION="login.php" METHOD="post"> zadej heslo: <INPUT TYPE="password" NAME="heslo" value=""> <INPUT TYPE="submit" NAME="odoslat" VALUE="GO!"> </form> </body> </html> private.php <html> <head> <title></title> </head> <body> <?php If($_SESSION["user_register"] != "ANO") Die("Nejste přihlášen!"); ?> Nacházíte se na chráněné stránce</body> </html> fakt lidi diky že jste mi pomohly ale stale jsem mimo no jo no lama |
||
panther Profil |
#15 · Zasláno: 1. 9. 2010, 17:33:20 · Upravil/a: panther
Anonymní:
„Zde jsou kody:“ chybu, jakou děláš, jsem ti napsal o příspěvek výše. Najdi si, jak se do session přiřazuje hodnota, třeba v PHP manuálu (jsou tam i příklady). Tvoje kódy jseou teď tedy zbytečné. |
||
Anonymní Profil * |
#16 · Zasláno: 1. 9. 2010, 18:06:37
STALE SE POKOUŠÍM UŽ JSEM PŘEČETL 5 článků a asi už to mám
<? If ($_POST["heslo"]=="heslo"): session_start(); $_SESSION["user_register"] = "ANO" ; Header("Location: http://www.test.hys.cz/private.php") ; else: if (isset($_POST['heslo'])) echo "Prihlášení se nepodarilo" ; endif; ?> <FORM ACTION="login.php" METHOD="post"> zadej heslo: <INPUT TYPE="password" NAME="heslo" value=""> <INPUT TYPE="submit" NAME="odoslat" VALUE="GO!"> </form> </body> </html> a <html> <head> <title></title> </head> <body> <?php If($_SESSION["user_register"] != "ANO") Die("Nejste přihlášen!"); ?> Nacházíte se na chráněné stránce</body> </html> |
||
Cajme12 Profil |
#17 · Zasláno: 1. 9. 2010, 18:08:34
to je hrozné se mnou ja vim
|
||
Cajme12 Profil |
#18 · Zasláno: 1. 9. 2010, 18:17:58 · Upravil/a: Cajme12
změna
<? If ($_POST["heslo"]=="heslo"): session_start(); session_register("user_register"); $_SESSION["user_register"]= "ANO"; Header("Location: http://www.test.hys.cz/private.php") ; else: if (isset($_POST['heslo'])) echo "Prihlášení se nepodarilo" ; endif; ?> <FORM ACTION="login.php" METHOD="post"> zadej heslo: <INPUT TYPE="password" NAME="heslo" value=""> <INPUT TYPE="submit" NAME="odoslat" VALUE="GO!"> </form> </body> </html> |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Cajme12 Profil |
#19 · Zasláno: 4. 9. 2010, 10:37:24
už je to uděláno
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0