Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Gizzer Profil * |
#1 · Zasláno: 20. 10. 2010, 17:30:11
Zdravím lidičky, potřeboval bych poradit.
Mám na svých stránkách ukládání obrázků do ftp ( ale bohužel to funguje jen pro nahrátí z PC ). Chtěl bych se zeptat jestli neexistuje nějaký script, který když by se zadala cesta na internetu k obrázku by tento obrázek uložil právě do ftp do složky např. images ( to je jedno ). Jestli někdo o něčem takovém ví, moc by mi to pomohlo a hlavně usnadnilo práci. |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 20. 10. 2010, 17:54:29 · Upravil/a: Keeehi
Mohlo by ti pomoct toto:
file_put_contents("images/obrazek.jpg",file_get_contents("http://www.example.com/obrazek.jpg")); |
||
kordy Profil |
#3 · Zasláno: 21. 10. 2010, 14:50:12 · Upravil/a: kordy
<b>Zadejte jmeno souboru:</b> <FORM ACTION="upload.php" METHOD="post" ENCTYPE="multipart/form-data"> <INPUT TYPE="file" NAME="soubor" SIZE="40"> <INPUT TYPE="submit" NAME="ok" VALUE="Upload"> </FORM> <?php $delimiter = strrpos($soubor_name, '.'); $filename = $soubor_name; for ($i = 2; file_exists("slozky/$filename"); $i++) { $filename = substr($soubor_name, 0, $delimiter).'_'.$i.substr($soubor_name, $delimiter); } $soubor = ($_FILES["soubor"]["tmp_name"]); $ok = ($_POST["ok"]); if ($ok == "Upload" && $soubor_name!="") { if (file_exists("slozky/$filename")){ // pokud soubor existuje $soubor_name=time()."_".$filename; // přidáme mu jako prefix time(); } if (move_uploaded_file($soubor, "slozky/".$filename)) { chmod ("slozky/".$filename, 0777); echo "<b>Soubor $filename byl nahran na server</b><BR>"; } else { echo "<b>Chyba - soubor nebyl nahran</b><BR>"; } máš to i s ochranou proti přepsání :) pokud nechceš aby ti tam dávali uživatele něco jinýho než obrázky je to třeba ošetřit... edit: TEĎ JSEM TO DOČET CELÝ O SCRIPTU CO TO STAHUJE A UKLADA NEVIM... |
||
Gizzer Profil * |
#4 · Zasláno: 22. 10. 2010, 14:22:56
Ten první je celkem fajn, ale potřeboval bych, aby se tam při stažení do ftp nastavila nějaká pevná velikost a to, 100 x 139 pixelů ( šířká ×výška ).
PS: Mám nastavené že jen já mohu upravovat příspěvek a když je obrázek špatný, hodilo by se mi aby to šlo přepsat, půjde to ještě poupravit, to druhé ? :). |
||
Keeehi Profil |
#5 · Zasláno: 22. 10. 2010, 14:37:42
<?php $filename = 'soubor.jpg'; header('Content-type: image/jpeg'); list($width, $height) = getimagesize($filename); $new_width = 100; $new_height = 139; $image_p = imagecreatetruecolor($new_width, $new_height); $image = imagecreatefromjpeg($filename); imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $width, $height); imagejpeg($image_p, null, 100); ?> |
||
Gizzer Profil * |
#6 · Zasláno: 22. 10. 2010, 14:57:40
Díky moc. Zkusím to a dám vědět :).
|
||
Gizzer Profil * |
#7 · Zasláno: 22. 10. 2010, 15:36:41
Tak ten script druhý je mi k ničemu, načítá to jen obrázky z PC
Potřebuju do tohoto nastavit automatickou velikost jak jsem zmiňoval nahoře file_put_contents("images/obrazek.jpg",file_get_contents("http://www.example.com/obrazek.jpg")); |
||
Keeehi Profil |
#8 · Zasláno: 22. 10. 2010, 15:44:10
Vždyť ano. Prvním ho stáhnete, druhým ho zmenšíte. Pokud nevíte, jak je zkombinovat, vraťte se zpátky, a pořádně se naučte základy programování.
|
||
Gizzer Profil * |
#9 · Zasláno: 22. 10. 2010, 19:39:10
Promiň, špatně jsem to pochopil. Díky :)
|
||
Mr.X Profil * |
#10 · Zasláno: 23. 10. 2010, 23:33:21
Mám prosbu. Pomáhal mi kámoš a toto mi napsal, mohl by jsi to nějak přispůsobit prosím ?
----- hele je mi líto, ale ten skript co ti ten člověk poslal nefunguje evidentně ho ani nezkoušel bylo tam jednou navíc bohužel práci s gd knihovnou (pro práci s obrázkama) nerozumim... ale když zvládnul napsat tohle tak tomu rozumí ----- takže ho popros o to (přesně tak jak ti to říkám) aby napsal php skript, kterej si bude brát v proměnný (řetezec) adresu obrázku, uloží ho a upraví jeho velikost... prostě potřebuju část kódu která to udělá celý... ne že bych to nezvlád, ale studovat hodiny manuál kvůli jednomu skriptu se mi fakt nechce... ----- to kam se to uloží ať neřeší a nechá tam to svoje "slozky/$obrazek", akorát ať mi kdyžtak všechny místa kde musim napsat umístění obrázku označí komentářem a ať to otestuje, tady mi třeba nefunguje řádek header (píše mi to header already sent) ----- prostě jen potřebuju kousek kódu kterýmu se předá adresa a on už to uloží a zmenší, jinak to asi dohromady nedám klidně mu napiš že jsem amatér a nerozumim tomu, hlavně ať to udělá PS: DĚKUJI MOCKRÁT ZA SNAHU |
||
Keeehi Profil |
#11 · Zasláno: 24. 10. 2010, 00:00:17 · Upravil/a: Keeehi
Mr.X:
„ale studovat hodiny manuál kvůli jednomu skriptu se mi fakt nechce.“ Ach ta lenost. Ale když by se to naučil, tak už by to mohl použít příště, a potom taky, a potom taky, …. „header already sent“ To není moje vina, může si za to sám. Jak to spravit: v FAQ ale když tak prosí: (ono se toho moc měnit nemusí, viz zakomentování a malá změna v imagejpeg) <?php $filename = 'soubor.jpg'; //header('Content-type: image/jpeg'); - při ukládání to tu nemá co dělat, takže smazat list($width, $height) = getimagesize($filename); $new_width = 100; $new_height = 139; $image_p = imagecreatetruecolor($new_width, $new_height); $image = imagecreatefromjpeg($filename); imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $width, $height); imagejpeg($image_p, "maly_".$filename, 100); ?> Sice jsem ho netestoval, ale jsem si jistý, že je to správně (jedná se jen o trochu poupravený script přímo z dokumentacve) |
||
Mr.X Profil * |
#12 · Zasláno: 24. 10. 2010, 14:44:32
Tisíceré díky. Máš to u mě!
|
||
Časová prodleva: 10 let
|
0