| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Monkeys Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 10. 2010, 16:00:58
ahoj
riesim asi banalnu vec: mam vytvorenu knihu navstev a momentalne pracujem na adminovy pre tuto knihu. Chcem vymazavat komentare stylom checkboxu. Teda zobrazim si vsetky komentare z DB a v rohu mam checkbox a pod komentarom tlacitko vymazat. To nad cim sa trapim je ako dostat do toho checkboxu id_uzivatela z DB aby funkcia vedela ktory komentar ma vymazat ? neviete mi poradit ? Dakujem |
||
| Tori Profil |
#2 · Zasláno: 24. 10. 2010, 16:11:52 · Upravil/a: Tori
Monkeys:
„ako dostat do toho checkboxu id_uzivatela“ spíš id komentáře... každý uživatel přece může přidat i více než jeden komentář. Id zjistěte z db stejným dotazem, jakým získáváte text komentáře, autora, datum, atd. DB tabulka by mohla vypadat asi: id_komentare | id_uzivatele | datum | komentar |
||
| Monkeys Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 10. 2010, 16:59:58
rozumiem ale to neriesi moj problem:
toto mi vymaze konkretne id_uzivatela z DB. delete from kniha where id_uzivatela=neake cislo lenze ja potrebujem to cislo neako dostat do toho checkboxu aby to v DB vymazalo konkretny riadok. Skusam to neako cez prikaz for ocislovat setky boxy ... |
||
| tiso Profil |
#4 · Zasláno: 24. 10. 2010, 17:07:39
V cykle:
$form.='<input type="checkbox" name="delete_comments[]" value="'.$row['id_uzivatele'].'" />'; spracovanie (treba ošetriť): $query="delete from kniha where id_uzivatela in(".implode(', ', $_POST['delete_comments']).")"; |
||
| Monkeys Profil * |
#5 · Zasláno: 24. 10. 2010, 18:12:54
tiso dakujem
len neviem co si mam predstavit v premennej $row |
||
| tiso Profil |
#6 · Zasláno: 24. 10. 2010, 18:36:49
Monkeys: riadok z databázy:
$result=mysql_query(/*vyber komentarov ci co to chces mazat z db*/);
while($row=mysql_fetch_assoc($result)){
…