| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Jake Buchar Profil |
#1 · Zasláno: 13. 11. 2010, 15:44:00 · Upravil/a: Jake Buchar
ahoj
nevím jak udělat jednu věc v pascalu. mám za úkol udělat program který mi z N čísel vybere to největší. mám problém v tom že když někdo zadá že chce vypsat největší číslo z 1 000 čísel N tak je blbost deklarovat na začátku programu 1000 proměnných. nevíte jestli na to není nějaká funkce nebo nějaký fígl? |
||
| Darker Profil |
#2 · Zasláno: 13. 11. 2010, 17:10:04
Pascal pokud vím není jazyk, který se používá na ovládání serverových nebo klientských webových skriptů, takže tu nemá co dělat.
A když už, C++ je mnohem lepší. |
||
| imploder Profil |
#3 · Zasláno: 13. 11. 2010, 17:36:54
Jake Buchar:
> mám problém v tom že když někdo zadá že chce vypsat největší číslo z 1 000 > čísel N tak je blbost deklarovat na začátku programu 1000 proměnných. > > nevíte jestli na to není nějaká funkce nebo nějaký fígl? To, co potřebuješ, je dynamická alokace paměti. Na to jsou potřeba dvě funkce: - funkce, která si od operačního systému vyžádá určité množství paměti a umožní ti s ní pracovat (ve FreePascalu funkce Getmem) - funkce, která paměť vrátí (ve FreePascalu funkce Freemem) Jak se to používá: viz sekce EXAMPLE dole u popisu funkce Freemem: http://www.freepascal.org/docs-html/rtl/system/freemem.html Darker: „Pascal pokud vím není jazyk, který se používá na ovládání serverových nebo klientských webových skriptů, takže tu nemá co dělat.“ Problém se netýká konkrétně pascalu, je to obecný problém jak něco udělat. A navíc, pascal se dá taky použít na psaní serverových skriptů (prakticky vhodný na to není, stejně jako dneska už asi na nic; ale pořád se někdy používá na učení se programování - obecně). „A když už, C++ je mnohem lepší.“ No a? Otázka byla, jak něco udělat, ne jestli je pascal nejlepší jazyk na světě. |
||
| Darker Profil |
#4 · Zasláno: 13. 11. 2010, 18:03:30
Promiň, máš pravdu.
|
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0