Autor Zpráva
SOtas
Profil
Zdravím, řeším problémek s PHP a MySQL, a nenalézám nikde odpověď. Mám z MySQL vytaženou tabulku s datama do prohlížeče, jeden řádek zedituji a potvrdím editaci tlačítkem. V tom řádku se v určeném jednom prázdném poli objeví výsledek editace. Co ale nevím je, jak udělat aby se například ten řádek zvýraznil jinou barvou, nebo buňka jinou barvou. Prostě v celé té tabulce vizuálně zvýraznit změněný řádek. Jde to nějak? Mohli byste mi poradit? Díkes Oťas
__construct
Profil
SOtas:
jeden řádek zedituji
V čom - v akej aplikácii?

Co ale nevím je, jak udělat aby se například ten řádek zvýraznil jinou barvou, nebo buňka jinou barvou
Si si istý že si položil dotaz do správnej kategórie? Nemyslíš náhodou CSS/JavaScript?
SOtas
Profil
CSS ani JavaScript nemyslím. Mám normálně php kterým se napojím do MySQL databáze, vložím přes formulář data a na další stránce mám přehledovou tabulku se všemi zápisy z databáze. U této tabulky má každý řádek tlačítko Edit, které po stisknutí vyplní prázdnou buňku v řádku (UPDATE tabulka...). Jedná se mi o to, jestli je možné nějakým příkazem ten řádek zeditovat a zároveń zvýraznit. Možná, že to bude někde v php příkazech, ale nevím právě jak na to. Možná na to existuje cesta jen přes javascript, to právě nevím.
tiso
Profil
SOtas: len pre ujasnenie:
1. po potvrdení editácie tú zmenu iba zobrazíš, alebo aj uložíš do databázy?
2. čo sa má stať keď spravíš viac zmien (viac stĺpcov/riadkov, naraz/po sebe)?
__construct
Profil
SOtas:
CSS ani JavaScript nemyslím.
Nie som si istý, lebo sám nevieš čo potrebuješ :-)

je možné nějakým příkazem ten řádek zeditovat a zároveń zvýraznit.
Predpokladám teda, že tá aplikácia je niečo iné ako phpMyAdmin, alebo Adminer, takže editovať voláním dotazu na MySQL cez PHP a zvýrazniť cez CSS.
SOtas
Profil
tiso:
1 po potvrzení se uloží změna do databáze do sloupečku Edit (příkazem UPDATE), jinak u všech je ten sloupeček prázdný, dokud nezmáčknu tlačítko Edit, zapíše se to do databáze a objeví v tabulce v prohlížeči
2 vždycky můžu stiskem zapsat jeden řádek, dalším stiskem další a tak můžu pokračovat, prostě v každém řádku do sloupečku Edit přibyde v databázi text. Otázka zní, jestli lze ty řádky v tabulce s plným políčkem Edit barevně zvýraznit

_construct:
vím co potřebuju, jen nevím jaký nástroj na to je - vím, že chci aby řádky s plným sloupkem Edit byly zvýrazněny ať už barvou textu nebo barvou buňky :-)
není to phpMyAdmin a podobné, pro jednoduchost potřebuju textem a barvou zvýraznit dejme tomu přečtený řádek uživatelem potvrzením tlačítka
psal jsem to sem, že se jedná o výtah z databáze, ale programově to možná patří jinam, ale kam? ;-)
tiso
Profil
SOtas: takže toto:
while($row=mysql_fetch_assoc($result)){
  $class=empty($row['edit']) ? '' : ' class="edit"';
  echo '<tr'.$class.'><td>'.row['column_name1'].'</td>…</tr>';
}
SOtas
Profil
tiso:
díky! vyzkouším :-)
SOtas
Profil
tiso
Zdravím, tak mi to s tímhle skriptíkem nejde.
Abych to upřesnil ještě víc, tak jsem se pokoušel zvýraznit aspoň tu jednu jedinou buňku o kterou mi jde. Mám to takhle, ale to barevné rozlišení mi nereaguje RED jsem zkoušel v uvozovkách (vyhodí chybu) i apostrofech a to je pořád černý text.
echo("<td><input type='text' readonly size=4 font color='red' name='edit' value='".$data['edit']."'></td>");

Dá se to nějakým jiným způsobem zvýraznit?
Díky za každou odpověď.
_es
Profil
SOtas:
Dá se to nějakým jiným způsobem zvýraznit?
www.jakpsatweb.cz/css/
__construct
Profil
_es:
Ja som mu to vravel, ale je presvedčený, že vie čo chce. Dotaz je v zlej kategórii…

Moderátor Davex: Přesunuto z Databází do Jak něco udělat?
SOtas
Profil
OK, tak dík...
SOtas
Profil
Zdravím a prosím o pomoc i v jiné kategorii. :-)
Mám data v tabulce z SQL a všechno je v php [#9] SOtas, jedná se mi o to, jak nastavit jinou barvu textu pro tuhle jednu jedinou buňku.
Díky moc
panther
Profil
SOtas:
color
SOtas
Profil
Aha, já předpokládal, že se to dá nastavit přímo v tom řádku...takže CSS "color"
díky
SOtas
Profil
Super!! Už jsem to zakomponoval a ono to opravdu funguje!!! Já právě zkoušel všechny varianty font color a color a to nešlo, až při použití style. Veliké díky :-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0