Autor Zpráva
Loujang
Profil *
Ahojte,
chtel jsem si udelat web ktery budu moct editovat primo z internetu … Nejde mi to .. Poradte mi pls co mam ve zdrojaku za chybu …

=== uloz_inc.php ===
<?php 
$obsah = isset($_POST['obsah']) ? $_POST['obsah'] : ''; 
if ($obsah!='') 
{ 
$file = 'stranka.php'; 
$fsize = 4096; 
$f=fopen($file,'r'); 
$data=''; 
while(!feof($f)) 
$data.=fread($f,$size); 
fclose($f); 
preg_replace(/'\<\!\-\-mujobsah\-\-\>.*\<\!\-\-/mujobsah\-\-\>'/, 
'<!--mujobsah-->$obsah<!--/mujobsah-->',$data) 
$f=fopen($file,'w+'); 
while(!feof($f)) 
$data.=fwrite($f,$size); 
fclose($f); 
header('location:'.$file); 
}
(plus minus chyba)

=== stranka.php ===
<?php include('uloz_inc.php'); ?> 
<html> 
… 
<!--mujobsah-->Sem prijde obsah<!--/mujobsah--> 
… 
</html>

Moderátor Joker: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
Moderátor Petr ZZZ: Titulek „Moje editace webu“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Joker
Profil
Loujang:
Co je špatně:
1. Chybí jakýkoliv popis problému.
2. Popis (pokud tedy nějaký bude) bude pro odpovídající lépe čitelný s diakritikou a dělený do normálních vět.
3. Kód je přehlednější když se vloží do značky pro kód

K tomu skriptu, jedna evidentní chyba je špatné použití fwrite, viz manuál
Loujang
Profil *
Tak tedy ještě jednou ... Mám web, nově založaný ... Chtěl jsem si usnadnit práci a udělat si něco jako FTP klienta zabudovaného přímo na mojí webovou stránku ... Vůbec to nefachá a já bych potřeboval vědět, jak to mám udělat správně nebo jaké mám v kodu chyby ... Děkuji za odpovědi ...
Petr__
Profil *
Loujang:
Ten kód je totální chaos, nechci ani chápat, jak to má celé fungovat. Jen co mě udeřilo do očí na první pohled:

header('location:'.$file);
za location by měla být absolutní adresa (např:: http://www.example.com/example.php ), zatímco v proměnné $file máš pokud se nepletu jen "stranka.php".

v
preg_replace
máš špatně ty lomítka v prvním argumentu - mají být uvnitř -
preg_replace('/nejakyregular/', ...)
a ještě ti za tou funkcí chybí středník.

Nevím, jestli je vhodné ve stranka.php přes uloz_inc.php načítat sebe sama.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0