Autor Zpráva
Jojo
Profil *
Ahoj všichni =) V soubor.txt mám vypsané něaké číslo, třeba 30. Potřebovala bych na jiné stránce mít obrázek a aby se ho zobrazila jenom část, přesněji 30%. Nevíte někdo jak to udělat? Na php, javascript jsem pěkný pako. HTML zvládám, CSS základy. Kdyby měl někdo ochotu mi poradit tak prosím jestli byste mi vysvětlili co kam jak napsat nebo co jak kde udělat, předělat =)
Děkuji moc =)
xmark
Profil
To můžeš udělat buď v php (nejspíš http://www.php.net/manual/en/function.imagecopy.php ) nebo třeba překrýt ten obrázek něčím pomocí javascriptu. Záleží na tom, jak to chceš mít odolné.
KGW
Profil
Šlo by to i přes css pomocí width.
Jojo
Profil *
KGW:
Jak??? Aby to bylo tolik procent kolik je v tom souboru?
KGW
Profil
Nějak takto
<... style="width:129px;">
ale potřebujes k tomu php.
Jojo
Profil *
KGW:
A jak bych tam dala to PHP??? =D HTML zvládám,CSS taky... ale v php a js sem docela velký pako =)
Jojo
Profil *
malinko jsem to vyřešila =)
<style>
.prouzek

{

	width: 300px;

	height: 30px;

	background-image: url('../prazdna.png');

	background-repeat: repeat;

	overflow: hidden;

	margin: 5px;

}



.prouzek .plny

{

	height: 100%;

	background-image: url('../plna.png');

	background-repeat: repeat;

	overflow: hidden;
}
</style>

<div class="prouzek"><div class="plny" style="width: 50%"></div></div>


Zobrazí se tak řada obrázků prazdna.png a přes to plna.png (jsou to takové hvězdičky... xD). Stále bych ale potřebovala poradit jak udělat ten php script, který způsobí že když bude v soubor.txt 30, bude width 30%, když tam bude 70, bude width 70% =)
Díky za snahu :D
panther
Profil
Jojo:
Stále bych ale potřebovala poradit jak udělat ten php script
vytáhneš hodnotu ze souboru pomocí file_get_contents() a vypišeš místo té „50“ na 36. řádku.
Jojo
Profil *
Díky =) prosím napsal bys (byste) mi jak mám udělat celý ten 36. řádek??? Php moc nerozumím... :/
KGW
Profil
http://php.net/manual/en/function.file-put-contents.php a tam najdeš "text hit counter". Soubor musí mít pak většinou příponu php.
Jojo
Profil *
a jak to mám pak upravit?
KGW
Profil
No jak už bylo nakousnuto, místo "50" tam dej kód od zobáku po zobák.
Jojo
Profil *
Super :D děkuji :D

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: