Autor Zpráva
Dusan123
Profil
Dobrý den, jsem začátečník s php. Chtěl bych poradit jak mám docílit toho že:
1. Potřebuji aby se mi vypsalo jen určitý počet slov s DB třeba 10.
2. Potřeboval bych jak mám udělat stránkovaní příspěvku, aby bylo třeba prvních 5, a poté by bylo dole < 1 2 3 4>
Zde uvádím můj kód v php. který mi vypíše všechny udaje z db do tabulky.
<?php     
 $spojeni = MySQL_Connect("localhost","root","");
 MySQL_Select_DB("lpdatabaze");
 $vysledek = MySQL_Query("select * from des order by nazev asc ");  
        
   echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' >
<tr><td><b>Název LP:</b> </td><td> <b>Styl:</b> </td><td> <b>Velikost: </b></td><td> <b>Barva:</b> </td><td> <b>Limi. edice:</b> </td><td><b> Split: </b></td></tr>";
while ($zaznam = MySQl_Fetch_Array($vysledek))


echo "<tr id='tabulka'><td><a href='info.php?id=".$zaznam["id"]."'>" . $zaznam["nazev"] . "</a></td><td>" . $zaznam["styl"] . "</td><td>" . $zaznam["velikost"] ."\"". "</td><td>" . $zaznam["barva"] . "</td><td>" . $zaznam["lim"] . "</td><td>" . $zaznam["split"] . "</tr>
          <tr><td valign='top'><img src=". $zaznam["obrazek"] ." width='50px' height='50px'></td><td colspan='5' width='560px' valign='top'  ><p>" . $zaznam["info"]. "<p></td></tr>";
            
          echo "</table>";
       
   
 MySQL_Close($spojeni);
?>

V této proměné potřebuji aby se mi načetlo jen prvních 10 slov.
" . $zaznam["info"]. "


Učím se postupně php, byl bych rád kdyby byl někdo tak laskaví který by mi i popsal kód, který by mi pomohl s mími dotazy. Nejde mi jen o to kód zkopírovat ale i pochopit.

Všem předem děkuji za nápady.
Dušek
HajekJirka
Profil
Dusan123:
1. Potřebuji aby se mi vypsalo jen určitý počet slov s DB třeba 10
select * from des order by nazev asc LIMIT 10

Výsledky hledání „Stránkování PHP“ v Googlu:
 1 • Stránkování v PHP
 2 • PHP triky - Stránkování
 3 • [PHP] stránkování - Živě.cz
 4 • Stránkování v PHP a Mysql | PHP & MySQL | Tipy a Triky | JakNaWeb.com
 5 • PHP (39) - Zobrazujeme a stránkujeme data -Linux Software
 6 • Diskuze: Jednoduché stránkování v PHP - php; stránkování; mysql ...
 7 • Nekonečné stránkování v PHP » PHP scripty » Blog » CrazyDog ...
 8 • webzdarma - PHP
xmark
Profil
Mícháš dohromady dvě věci - výpis a stránkování. Ono to samozřejmě souvisí, ale vyřešit to musíš každé zvlášť.

Výpis x položek od určité pozice uděláš pomocí LIMIT - http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html
"přepínání stránek" je složitější. Musíš nejdřív zjistit, kolik záznamů je v tabulce. Píšeš o čtyřech stránkách, ale co když budeš mít těch řádků 2000? Takže spočítej řádky, vyděl počtem řádků, kolik jich má být na stránce a cyklem si vypiš čísla zrhuba ve tvaru:

for ($i = 1; $i <= $zjistenypocetstranek; $i++) {
    echo "<a href='stranka.php?pg=".$i."'>";
}


Načítaný parametr pg pak promítneš do toho selectu, resp. LIMITu.
kubik
Profil
Zkuste regulární výrazy, tj. funkce EReg() apod.
Dusan123
Profil
No tak ted jsem s toho vedele, mohl bych někoho poprosit kdo by byl ochoten to napsat přímo do toho mého kodu? :-)
xmark
Profil
Dusan123:
Nejde mi jen o to kód zkopírovat ale i pochopit.
kdo by byl ochoten to napsat přímo do toho mého kodu

To si trochu protiřečíš, ne? Já jsem ti popsal logiku, HajekJirka ti dal 8 odkazů. Co ještě potřebuješ?
kubik
Profil
Na těch 10 slov by byla nejlepší funkce explode():

$poleslov = explode($celytext, " ", 11);
$poleslov[10] = "";
$prvnich10slov = implode(" ", $poleslov);


Pokud s PHP začínáš, tak měj na paměti, že skoro na všechno je nějaká funkce.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0