Autor Zpráva
PevelSojak
Profil *
Dobrý den,
Jsem v php začátečník, ale i přes to by mě zajimalo, jak se dá obsah stránek generovat přes mysql. V indexu mám například naprogramovaný layout, kde je namísto obsahu jedna proměnná $in, a namísto této proměnné se pomocí db načte určitý obsah, který si uživatel přes odkaz vybral a je uložen v /pages. Mohli by být i nějaké hotové skripty, jen ať mám nějaký vzor :( Jsem už bezradný :(
Děkuji moc za odpovědi
panther
Profil
PevelSojak:
nastuduj si základy práce s databázemi, prov výběr dat je to select. Jaká data se mají vybrat, je určeno podle proměnné v URL.

se pomocí db načte určitý obsah, který si uživatel přes odkaz vybral a je uložen v /pages
motáš dohromady dva různé způsoby. Buď je obsah v DB, nebo v jednotlivých souborech. Kombinace obojího moc častá není.

Více o databázích třeba na linuxsoftu.
tomas789
Profil *
Pokud jsi začátečník a nejedná se o žádný extra velký web, doporučím ti spíše uložit obsah do jednoho adresáře a načítat ho od tamtaď. Pokud by si mo chtěl brát z DB, musel by sis dát pozor na ošetřování speciálních znaků, což by se ti mohlo docela vymstít pokud by si něco opoměl. V praxi se tomu říká SQL injection. Určitě to promysli.
__construct
Profil
tomas789:
musel by sis dát pozor na ošetřování speciálních znaků, což by se ti mohlo docela vymstít pokud by si něco opoměl. V praxi se tomu říká SQL injection.
Mýliš si pojmy a dojmy. Asi máš na mysli escapovanie a to sa ošetruje pomocou jednej funkcie. Zbytočne ho strašíš.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: