Autor Zpráva
new00
Profil *
Ahoj potřeboval bych zjistit jak hromadně změnit cestu k obrázku v galerii??

Příklad:
<a href='Galerie/foto/essen_08/essen_08_01.jpg' rel='lightbox[roadtrip]' title=''><img src='Galerie/foto/essen_08/min/minessen_08_01.jpg' alt='Galerie: obrázek 1 z 160' width='129' height='97' /></a>

takových řádku je spousta abych nepřepisoval čísla fotek v každém řádku musí být na to nějaký generátor??

díky za Vaše rady
margin
Profil *
Půl zadání máme, zbývá druhá půlka.
Nahradit 1. co, 2. čím.
A pak bych rád věděl drobnůstku, v kolika (přibližně) souborech (galeriích) se má cesta změnit a pokud ano, zda půjde o stejnou, nebo jen o podobnou změnu.
Cup
Profil
php

projdeš soubory ve složce, a ty které mají příponu jakou chceš (jpg) si vypíšeš


edit: pochopil jsem to tak že se nechce vypisovat s jednotlivýma fotkama v html ....
new00
Profil *
blbě jsem to napsal: Když použiji nějaký generátor vložím do něj přibližně 150fotek sám si vytvoří složku na miniatury(min) a na fotky(foto) v plném rozměru. Což je v pořádku, ale vytvoří také soubor v HTML kde jsou jednotlivé cesty takto:

<a href='foto/essen_08_01.jpg' rel='lightbox[roadtrip]' title=''><img src='min/minessen_08_01.jpg' alt='Galerie: obrázek 1 z 160' width='129' height='97' /></a>

jenže ja potřebuji cestu k obrázku tuto:

<a href='Galerie/foto/essen_08/essen_08_01.jpg' rel='lightbox[roadtrip]' title=''><img src='Galerie/foto/essen_08/min/minessen_08_01.jpg' alt='Galerie: obrázek 1 z 160' width='129' height='97' /></a>
xmark
Profil
Použij první textový editor, který ti přijde pod ruku a nahraď "href='foto/" za "href='Galerie/foto/"
new00
Profil *
a to mam udelat u vse 150 fotek jo??
to je to co necchi
xmark
Profil
new00:
I ten nejprimitivnější notepad umí nahrazení textu hromadně. Viděls někdy počítač?
new00
Profil *
Věř že PC už jsem viděl místo tvého machrování by jsi mohl teda předvést jak se to dělá
margin
Profil *
new00
1. podíváš se na počítač
2. zapneš počítač
3. spustíš Poznámkový blok (Notepad)
4. otevřeš v něm požadovaný soubor
5. provedeš hromadnou záměnu textu
6. uložíš

Který bod ti není jasný?
Keeehi
Profil
new00:
Nebo třeba PSPad umí hromadné nahrazování v souborech, tzn. že provede nahrazení nejen v jednom souboru, ale ve všech souborech v zadané složce. To jen pro případ, že by ten generátor vytvořil více souborů, ve kterých by to bylo potřeba nahradit.
new00
Profil *
5. provedeš hromadnou záměnu textu
new00
Profil *
Keeehi jj diky
Keeehi
Profil
new00:
5. provedeš hromadnou záměnu textu
Ctrl + H
tomas789
Profil *
Ahoj, sice mají pravdu, ale pokud s tim máš nějaké problémy napiš mi na tomas789@gmail.com můžu ti na to třeba napsat i kousek PHP pokud ho máš k dispozici. Je to otázka pár minut.
Medvídek
Profil
tomas789:
Tahat na tohle PHP? nevim, nevim ....

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: