Autor Zpráva
Medhius
Přeji dobrý den,
Potřeboval jsem DIV, který bude mít rozměry podle okna prohlížeče, ale s odsazením vlevo a dole. Nejlépe jsem toho nakonec dosáhl použitím tabulky s dvěma řádky. Horní řádek má dva sloupce, oba mají výšku 100%, dolní řádek jeden sloupec s výškou 50px. Pravá buňnka nahoře má šířku 50px.
Tím se mi vytvořil prostor vlevo nahoře (první buňka tabulky), který se chová přesně jak jsem potřeboval.

ALE

Nyní ještě potřebuji, aby se tato buňka chovala jako rámec v tom smyslu, že bude li v ní jakkoli velký obsah, bude mít pořád správné rozměry (tedy odsazena 50px zprava a dole) a pro přetékání tedy nahodí posuvníky.

Bohužel použitím DIVu s overflow: auto v této buňce jsem neuspěl a jsem již i s jinými pokusy v koncích. Je toho vůbec možné dosáhnout?
(BTW: Výsledek mého snažení má bých chat)
krteczek
pokud to má být chat, jsou rámy na správném místě ( jeto podle mne jediné rozumné využití rámů na webu )
protože:
pokud to bude normálni stránka ( bez framu ) , bude se reloadovat celá, a pokud se reloadne s rozepsaným příspěvkem tak Vás uživatelé nebudou mít rádi
krteczek
peta
Profil *
Medhius
overflow funguje, ale nevim, zda ti spravne bude fungovat vyska 100%. Mam pocit, ze to tu rikalo par lidi, ze to nedela dobrotu. Zkus kdyz tak javascriptem spocitat vysku stranky a tu tam vepsat tomu divu.
Jinak taky doporucuji framy, pripadne iframe, protoze tahle budes vzdy odesilat cele menu a odesilaci formular (ikdyz jsi nic nenapsal a jen se provedlo refresh) a pak zrejme pouzivas i smajliky jako img, dalsi zatez... Daji se resit spanem s paddingem a line-height
Medhius
Díky, ale jak bude chat fungovat mám již vyřešeno a věřte, že to nemám na jedné stránce pro nic za nic a také nejsem žádný začátečník, co se snaží udělat první chat. Pouze dělám novou verzi starého chatu, který byl právě založen na rámcích a toto je jediný problém který mě trápí.

To s tím vypočtením výšky pomocí JS je zajímavý nápad, zkusím to.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0