Autor Zpráva
networ
Profil *
Jako první musím uvést, že v javascriptu jsem začátečník. Chtěl bych script, který v určitém divu nahradí definovaný text. Např. mám div "Text" v tomto divu je napsáno slovo "Ahoj" - A tohle slovo bych chtěl pomocí javascriptu změnit na "Nazdar". Už jsem zkoušel nějaké scripty,ale pokud se slovo na webu vyskytovalo vícekrát vždy to nahradilo všechna tato slova. Potřebuju script, který to slovo změní pouze tam, kde mu to určím... Je to vůbec možné? Za každou radu budu rád ;).
Děkuji.
David1256
Profil
Zkus AjaxLoader, s tím docílíš toho, že se ti po kliknutí na odkaz změní obsah právě toho divu, kterého potřebuješ. Lépe řečeno se ti do toho divu načte v tvém případě nějaký soubor, kde je uložen text "Nazdar".
Keeehi
Profil
David1256:
Ale ne.

networ:
<div id="text">Ahoj</div>
<a href="#" onclick="document.getElementById('text').innerHTML='Nazdar'; return false;">Změň</a>
Tori
Profil
Pokud je to jen jednoduché nahrazení, mělo by to jít i jednodušeji (než [#2]), rámcově:
1. načíst do proměnné obsah zvoleného divu
2. provést v této proměnné nahrazení
3. původní obsah divu přepsat obsahem proměnné

edit: to Keeehi ↑: Aha, to je jednodušší varianta. Myslela jsem, že chce nahradit jen jednotlivá slova z delšího textu.
Keeehi
Profil
Tori:
Tak já to zase pochopil, jak jsem to napsal :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0