Autor Zpráva
Nellywar
Profil *
Ahojky lidi,
ted dělám web a naskytl se problém, mám vsechno hotovo - registrace, prihlaseni a podobne vecicky, ale chtel bych udelat ke kazdému uzivateli profil, který by se při registraci mohl vyplnit … Potřeboval bych nějak popostrčit, jde to udělat bez pomoci databáze? Děkuji za odpovědi

Moderátor Petr ZZZ: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou nejen „Děkuji“, ale i „prihlaseni“.
radas
Profil *
šlo by to přes cookies...
Nellywar
Profil *
? to jsem nejak nepochytil ... jak ? porad prosím. Děkuji
xmark
Profil
Nellywar:
jde to udělat bez pomoci databáze?

Jde to uchovávat třeba v souborech, ale bylo by to špatně.

mám vsechno hotovo
To by mě zajímalo, co máš hotovo, když se ptáš, jak vytvořit profily.



radas:
šlo by to přes cookies...

Jak přesně by sis to představoval?
Nellywar
Profil *
xmark:
Já dělám první web v PHP, takze ty prihlaseni a profily delam poprve ... Takze jsem mel vse hotovo do te doby nez me ty profily nenapadly... No a na to cookies se ptám také... :) Jo a xmark proc by to bylo v souborech spatne a jak by to slo ? Díky za odpovedi
xmark
Profil
Nellywar:
Pořád nerozumím tomu "vse hotovo", ale to je asi jedno. Nastuduj si, jak se používají databáze. Doporučuji seriál http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=328
Nellywar
Profil *
:D tak tohle je moc ... :D fakt ... Ja s databazema umim ale chtel bych si to vyzkouset se soubory ... Tak se ptam znovu: Kdyz to jde tak jak ?
radas
Profil *
no s těmi cookies to nebyl dobrý napad, špatně jsem si vyložil požadavek od Nellywar
xmark: rozhodně bych to dělal přes DB protože se s tim bude daleko lepe pak pracovat, než přes soubory..
xmark
Profil
Nellywar:
Ja s databazema umim ale chtel bych si to vyzkouset se soubory

Kdybys byl aspoň trochu v obraze, neplácal bys nesmysly. Řešení s využitím databáze je rychlejší, nabízí mnohem širší použití a co do kapacity je to o mnoho řádů jinde.

Kdyz to jde tak jak ?
Co uživatel, to soubor. Co údaj, to řádek.
Nellywar
Profil *
OK. Děkuji za odpovědi ... už jsem pochopil ... A xmark, omlouvám se, pokud jsem byl hrubý, jen sjem se lehce na... , tak se tedy omlouvám ... A děkuji za popostrčení ...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: