Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
H3lMuT Profil |
#1 · Zasláno: 21. 1. 2011, 18:04:06
Zdravím, chtěl bych se zeptat jak udělat formulář ve kterém bude rozeviraci seznam, ve kterym budou udaje, ktere se vyctou z databaze...pak nasledujici strance preda ne to co sme vybrali ale id toho co sme vybrali teda napr vyberu jmeno Miroslav Šašek a v databazi ma ID treba 5..a ten seznam bude vypisovat jmena serazena podle abecedy od A...napiste mi kdyztak sem nebo klidne icq:192238590 dik za pomoc..
|
||
xmark Profil |
#2 · Zasláno: 21. 1. 2011, 18:25:08
Výpis z databáze:
$result = mysql_query ("SELECT ID, jmeno FROM tabulka"); if (mysql_num_rows($result) > 0){ while($row = mysql_fetch_assoc($result)) { echo "<li><a href='" . $row['ID'] . "'>" . $row['jmeno'] . "</a><li>"; } } Formuláře, prvek select: http://www.jakpsatweb.cz/html/formulare.html#select |
||
H3lMuT Profil |
xmark:
toto mi teda moc nepomohlo..takto mam formular kde mam vyberovy list a vtom potrebuju aby se mi tam zobrazily informace z databaze <form action="#" method="post"> <table> <tr> <td>Jméno: *</td> <td><select name="klient"> <option value="nic" selected="selected">vyber klienta</option> <option value="jmeno"><?php echo $jmeno; ?></option> </select></td> </tr> <tr> <td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Potvrdit" /></td> </tr> </table> </form> |
||
xmark Profil |
#4 · Zasláno: 21. 1. 2011, 18:52:18 · Upravil/a: xmark
H3lMuT:
Jinak řečeno potřebuješ tvůj 7. řádek nahradit celým tím mým blokem, kde upravíš 4. řádek. // edit: přeformulováno. |
||
H3lMuT Profil |
xmark:
<form action="#" method="post"> <table> <tr> <td>Jméno: *</td> <td><select name="klient"> <option value="nic" selected="selected">vyber klienta</option> <option value="jmeno"> <?php include ("connect.php");// připojení k databázi $result = mysql_query ("SELECT ID, jmeno FROM tabulka"); if (mysql_num_rows($result) > 0){ while($row = mysql_fetch_assoc($result)) { echo "<li><a href='" . $row['ID'] . "'>" . $row['jmeno'] . "</a><li>"; } } ?> </option> </select></td> </tr> <tr> <td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Potvrdit" /></td> </tr> </table> </form> takto si to myslel? toto mi to udelalo ze mi to zobrazilo v jednom radku vsechny ty jmena potrebuju abych si mohl vybrat jakekoliv jmeno z toho |
||
xmark Profil |
#6 · Zasláno: 21. 1. 2011, 19:03:58
Může být. Jen se tvoje tabulka možná nejmenuje "tabulka" a nevím, jestli tam máš sloupec "jmeno".
Kromě toho jsem psal "upraveným". Do toho selectu dáváš <li>, potřebuješ tam <option>. Označuj kód jako kód, máš tady na to tlačítko nebo zkratku ctrl+E. |
||
xmark Profil |
#7 · Zasláno: 21. 1. 2011, 19:04:48
H3lMuT:
„toto mi to udelalo ze mi to zobrazilo v jednom radku vsechny ty jmena“ V jednom řádku? |
||
H3lMuT Profil |
#8 · Zasláno: 21. 1. 2011, 19:06:34
xmark:
<form action="#" method="post"> <table> <tr> <td>Jméno: *</td> <td><select name="klient"> <option value="nic" selected="selected">vyber klienta</option> <option value="jmeno"> <?php include ("connect.php");// připojení k databázi $result = mysql_query ("SELECT id, jmeno FROM klienti"); if (mysql_num_rows($result) > 0){ while($row = mysql_fetch_assoc($result)) { echo "<li><a href='" . $row['id'] . "'>" . $row['jmeno'] . "</a><li>"; } } ?> </option> </select></td> </tr> <tr> <td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Potvrdit" /></td> </tr> </table> </form> |
||
H3lMuT Profil |
#9 · Zasláno: 21. 1. 2011, 19:07:56
takto to mam presne..jo v jednom radku mam tam vyber klienta ktery je to option prvni a ten php kod tak mi udela to ze to mam na jednom radku za sebou napsano vsechny ty data z te databaze
|
||
xmark Profil |
#10 · Zasláno: 21. 1. 2011, 19:10:39
H3lMuT:
Kromě toho jsem psal "upraveným". Do toho selectu dáváš <li>, potřebuješ tam <option>. Označuj kód jako kód, máš tady na to tlačítko nebo zkratku ctrl+E. A mezi tím vkládáním dalších verzí na tom zkoušej taky něco udělat. |
||
H3lMuT Profil |
#11 · Zasláno: 21. 1. 2011, 19:13:54
xmark:
sem totalni zacatecnik takze nevim co znamena : Kromě toho jsem psal "upraveným". , Označuj kód jako kód, máš tady na to tlačítko nebo zkratku ctrl+E. , A mezi tím vkládáním dalších verzí na tom zkoušej taky něco udělat |
||
H3lMuT Profil |
#12 · Zasláno: 21. 1. 2011, 19:17:02
<form action="#" method="post">
<table> <tr> <td>Jméno: *</td> <td><select name="klient"> <option value="nic" selected="selected">vyber klienta</option> <option value="jmeno"> <?php include ("connect.php");// připojení k databázi $result = mysql_query ("SELECT id, jmeno FROM klienti"); if (mysql_num_rows($result) > 0){ while($row = mysql_fetch_assoc($result)) { echo "<option><a href='" . $row['id'] . "'>" . $row['jmeno'] . "</a></option>"; } } ?> </option> </select></td> </tr> <tr> <td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Potrvdit" /></td> </tr> </table> </form> takze sem to dal takto a uz to mam tak jak to ma byt krom toho ze tam mam jedno prazdne misto hned pod tim vybrat klienta..a to v databazi nikde nemam ze bych to nemel uvedene.. |
||
H3lMuT Profil |
#13 · Zasláno: 21. 1. 2011, 19:23:47
<form action="#" method="post">
<table> <tr> <td>Jméno: *</td> <td><select name="klient"> <option value="nic" selected="selected">Vyber klienta</option> <option value="jmeno"><?php include ("connect.php");// připojení k databázi $result = mysql_query ("SELECT jmeno FROM klienti"); if (mysql_num_rows($result) > 0){ while($row = mysql_fetch_assoc($result)) { echo "<option>". $row['jmeno'] ."</option>"; } } ?> </option> </select></td> </tr> <tr> <td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Vytvořit fakturu" /></td> </tr> </table> </form> tak sem to udelal takto..to mi vypise seznam tak jak sem chcel..dík za pomoc.. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0