Autor Zpráva
dan21
Profil
Ahoj,

urcite to tady nekde uz padlo, ale potrebuji udelat toto:

mam tabulku, ktera ma 2 radky a 3 sloupce. Vzhledem k tomu, ze upravy na webu nedelam jen ja, je potreba aby kazda bunka byla linkovana z obycejneho txt souboru umisteneho na stejnem ftp jako cely web (pristup na nej by byl klasicky pres Codu. Predstavoval bych si to jednoduse tak, ze misto textu bude v kodu napsano "nacitat ze souboru xy.txt, umisteneho ftp/textaky/ceske, řádek 128"

cili nejak takto, ale srozumitelne pro prohlizec :)

<table>
<tr><td>nacitat ze souboru xy.txt, umisteneho ftp/textaky/ceske, řádek 1</td><td>nacitat ze souboru xy.txt, umisteneho ftp/textaky/ceske, řádek 2</td></tr>
<tr><td>nacitat ze souboru xy.txt, umisteneho ftp/textaky/ceske, řádek 3</td><td>nacitat ze souboru xy.txt, umisteneho ftp/textaky/ceske, řádek 4</td></tr>
</table>

tento textak XY.TXT by pak vypadal treba takto:

text prvniho radek vlevo
text prvniho radek vpravo
text druheho radek vlevo
text druheho radek vpravo


Jde to? Neumim php a pripada mi to v tomto pripade i zbytecne. Proste aby to bylo nouzove editovatelne i clovekem, ktery vi o html jeste min nez ja.

Idealni pomoc by byla, kdyz by nejaka dobra duse dopsala do tabulky a txt jak to ma vypadat.

diky predem

Moderátor Petr ZZZ: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
Darker
Profil
include. file_get_contents.
Když víš, že to tu padlo, proč to sem píšeš? To ti není hloupé?
dan21
Profil
Darker:
neni, protoze jsem se koukal a nenasel...

diky za radu, ale pokud vidim dobre, tak je to php. Neco jednodussiho neexistuje?

diky moc
Darker
Profil
Pokud je to na stejné doméně, tak jo, ale PHP není divoké zvíře, ale docela užitečný programovací jazyk.
Pokud seš si jsitý, že to chceš naprasit nejvyšší možnou měrou, čti dál:
Nejjednodušší je iframe. Použíj google, nebo hleden ja JPW, to vzládneš sám. Platí i pro následující.
Také je tu možnost načíst soubory ajaxem, a pak data nacpat do buněk.
Pokud se bojíš i ajaxu, pak věz že v rámci jedné domény lze vstupovat skriptem do IFRAMů. Takže můžeš nahrát soubor do iframe, vytáhnout data a zobrazit. Ale je to humus, a nevím jestli to půjde v IE.
Radek Cvek
Profil
PHP umí načíst obsah souboru do pole, kde každý řádek je jeden prvek pole (file).

Obsah souboru tabulka.txt:

text prvniho radek vlevo
text prvniho radek vpravo
text druheho radek vlevo
text druheho radek vpravo 


<?php
$poleZeSouboru = file("tabulka.txt");
echo '<table>';
$radek = 0;
foreach ($poleZeSouboru as $bunka)
  {
  if (($radek++)%2==0) echo '<tr><td>'.$bunka.'</td><td>';
    else echo $bunka.'</td></tr>';
  }
echo '</table>'
?>

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: