Autor Zpráva
David1256
Profil
Řeším otázku, jak by se nechal udělat eshop. Je mi jasné, že si nejprve udělám nějakou statickou stránku a databázi, která bude zdrojem informací pro produkty uváděné na webu. Ale už nevím, jak efektivně ty data z té databáze vypsat na web. V tabulce mám například kategorii výrobku, cenu výrobku, název výrobku, obrázek výrobku a to chci dostat na stránku v nějakém učesaném stylu, tzn. musí to být upravené v různých tazích (tag), né jen zobrazit informace z tabulky. Nějak takto by to mohlo být.



Ale nevím, jak na to.
__construct
Profil
David1256:
nevím, jak efektivně ty data z té databáze vypsat na web
Nejakým skriptovacím jazykom - PHP, Python, Ruby, alebo niečím od Microsoftu (ASP,…)
xmark
Profil
Znáš tagy <p>, <div>? Jestli ano, proč je nepoužiješ? Jestli ne, začni studovat a začni něčím skromnějším, než je eshop.
David1256
Profil
xmark:
Ano znám, také je hodlám použít. Ale jak je zapracovat do toho výpisu? Šlo by to tak, že uložím jednotlivé buňky do proměnných a při výpisu je použiji? Asi ano, ale potom je zase problém, že bych musel mít pro každý produkt jednu proměnnou to by byl asi nesmysl. Potřeboval bych tedy nějak zobecnit při výpisu tu proměnou a potom to prohnat for cyklem, je to dobrý nápad?
xmark
Profil
David1256:
Probůh, máš dotaz do databáze a ten ti generuje nějaký výpis, tos psal že umíš. Předpokládám, že data vypisuješ do tabulky, tzn. co řádek, to <tr> a několik <td>. Co ti brání v tom, abys to místo toho dal do jiných tagů?
Výpis prostě udělej jako tabulku, kde budou řekněme 3 buňky v řádku. V každé z nich nebude jedno pole z databáze, ale několik, nějak umístěných v <h3> a <p> nebo jak libo.
Pak narazíš na to, jak vypisovat x buněk v řádku. Jen já za poslední týden jsem to někomu psal dvakrát. Hledej, najdeš to mockrát.

Jestli máš jiný problém, nechápu ho, zkus ho popsat líp.
David1256
Profil
Ano, chápu, jak vypsat data z databáze do různých <tr><td>. Jenže to chápu jen pro výpis určitých dat, kdybych takhle chtěl vypsat třeba všechny položky v databázi tak už nevím. Zkrátka umím dát do proměnné jen např. jednu buňku. Ale jak to udělat při výpisu těch x buňek nevím. Zkusím hledat, kde jsi to radil někomu.
David1256
Profil
Tak to nějak nemůžu najít. Neposlal bys mi prosím odkaz na to téma, kde jsi to řešil?
glerak
Profil *
Buď si v PHP (třeba) pro každou tu položku dosadíš potřebné obalující HTML, nebo použij šablonovací systém.
Pro moje malé nároky mi zatím dobře vyhovuje templatepower
Přijde mi to přehlednější, než si vypisovat tagy přímo z PHP.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: