Autor Zpráva
Zarkan
Profil *
Zdravím,
mám dotaz: mám tabulku - jeden řádek a dva sloupce v prvním mám odkaz na fotku, která se mě přes iframe otevírá v druhém sloupci, problém je ten že mám obrázkové pozadí a když se mě otevře fotka v tom druhém sloupci, tak je kolem obrázku bílé pozadí, dokud ale nekliknu na zmíněny odkaz tak vše vypadá jak má. Věděl by někdo co bych s tím mohl udělat?
Část toho kódu vypadá nějak takhle:

<body background="obrazkove_pozadi.jpg">
<table border="1" style="border-collapse: collapse;">
<td width="100" valign=top>
<a href="http://www.jakpsatweb.cz/images/jakpw.gif" target="foto">odkaz na fotku</a>
<td><iframe name="foto" width="200" height="150" style="background:transparent;border:none;"></iframe>

Darker
Profil
Skus dát pozadí tabulce, to mi chodilo.
Pro IE jsou navíc potřebné tyto příkazy: frameborder="0" ALLOWTRANSPARENCY="true"
Ale myslím, že načítat fotky nemusíš do iframů. Jsou elegantnější řešení.
Zarkan
Profil *
No nějak mi to nefunguje, teda jako funguje, tam to pozadí je, ale jakmile kliknu na ten odkaz tak se tam dá ten obrázek a stejně jen bíle pozadí okolo ...
A jaké jiné řešení by bylo možné než iframe, rad si nechám poradit .... :)
Darker
Profil
Můžeš:
1. Nastavovat jednomu obrázku pokaždé jinou adresu.
<a onclick="document.getElementById('obr').src=this.href" href="http://www.jakpsatweb.cz/images/jakpw.gif"><img id=obr>


2. Ajaxem obrázky stahovat. Nedoporučuju, pokud neděláš aplikaci.
_es
Profil
Darker:
1.
No len to má zase nevýhodu, že to bez JS nebude vôbec fungovať. Možno by stačilo nastaviť iframu po načítaní obrázka rozmery obrázka.
Zarkan
Profil *
Darker:
No, ale to se otevíra v novym okně ne?
_es
Profil
Zarkan:
No, ale to se otevíra v novym okně ne?

Neviem, či to Darker, upravil, alebo som si to len nevšimol, teraz to riešenie pri vypnutom JS otvorí obrázok v tom istom okne. Ešte v onclick chýba return false;, aby to tak nefungovalo aj pri zapnutom JS.
Zarkan
Profil *
_es:
Tak teď to už vubec nechapu
_es
Profil
Zarkan:
teď to už vubec nechapu
Že má byť to Darkerovo riešenie takto:
<a onclick="document.getElementById('obr').src=this.href;return false" href="http://www.jakpsatweb.cz/images/jakpw.gif"><img id=obr>
Darker
Profil
_es:
Že má byť to Darkerovo riešenie takto:
A ještě by to šlo samosebou vylepšit:
<a onclick="document.getElementById('obr').src=this.href;return false" href="http://www.jakpsatweb.cz/images/jakpw.gif" target=foto>
<script>document.write("<img id=obr>");</script>
<noscript><iframe name="foto" width="200" height="150" style="background:transparent;border:none;" frameborder="0" ALLOWTRANSPARENCY="true"></iframe></noscript>
Zarkan
Profil *
Díky moc oběma dvěma :)
Jen mě trošku štve, že než na to kliknu tak je tam ten čtvereček s textem obrázek - prostě jak kdyby tam vůbec nebyl, ale to už je jen drobnost ... ještě jednou díky.
Darker
Profil
Další vylepšení skriptu by totiž vypadalo takto:
<a onclick="return klik()" href="http://www.jakpsatweb.cz/images/jakpw.gif" target=foto>
<script>
function klik() {
document.getElementById('obr').style.display="block";
document.getElementById('obr').src=this.href;
}

document.write("<img id=obr style='display:none'>");
</script>
<noscript><iframe name="foto" width="200" height="150" style="background:transparent;border:none;" frameborder="0" ALLOWTRANSPARENCY="true"></iframe></noscript>

Teď mě napadá, že ještě jednodušší by bylo prostě na začátku dát tomu obrázku jako zdroj nějaký průhledný gif.
Zarkan
Profil *
Ještě jednou bych se chtěl na něco zeptat: mám tento stejný případ tedy:
<body background="obrazkove_pozadi.jpg">
<table border="1" style="border-collapse: collapse;">
<td width="100" valign=top>
<a href="http://www.jakpsatweb.cz/images/jakpw.gif" target="foto">odkaz na fotku</a>
<td><iframe name="foto" width="200" height="150" style="background:transparent;border:none;"></iframe>

Tzn. mám tabulku o jednom řádku a dvou sloupcích, v prvním mám odkaz na obrázek, který se mě pres iframe otevře v tom druhém sloupci. A teď ten dotaz: šlo by nějak do toho iframe dat text něco jako ve smyslu "zde bude po kliknutí na odkaz obrázek" ještě před tím než kliknu na ten odkaz v tom prvním sloupci?
_es
Profil
Zarkan:
šlo by nějak do toho iframe dat text něco jako ve smyslu "zde bude po kliknutí na odkaz obrázek" ještě před tím než kliknu na ten odkaz v tom prvním sloupci?
<iframe name="foto" width="200" height="150" style="background:transparent;border:none;" src="javascript:document.write('Nejaký HTML kód');document.close()">
Zarkan
Profil *
_es:
Díky moc a kdybych chtěl mít třeba to písmo zarovnaný na střed, případně tučný nebo třeba červeným písmem tak toho bych chtěl už asi moc že?
_es
Profil
Zarkan:
kdybych chtěl mít třeba to písmo zarovnaný na střed, případně tučný nebo třeba červeným písmem
Tak predáš do metódy document.write taký HTML kód, aby bolo písmo formátované tak, ako treba. Malo by tam byť to, čo by bolo v celom HTML súbore.
Zarkan
Profil *
_es:
No jestli to dobře chápu a jak jsem i odzkoušel tak tam můžu napsat třeba:
... src="javascript:document.write('<b>tučne písmo</b>');document.close()">
což funguje a popravdu se mě tam tučně napíše "tučné písmo", ale když tam dám toto:
... src="javascript:document.write('<font color="red">červené pismo');document.close()">
tak to už ale no fakčenko a nenapíše se tam vubec nic natož ještě červeně :( předpokládám, že asi dělám něco chybě že?
panther
Profil
Zarkan:
předpokládám, že asi dělám něco chybě že?
ano, neescapuješ uvozovky, každý zvýrazňovač syntaxe by tě na toto měl upozornit.
Zarkan
Profil *
panther:
Já oeruju ještě v Basicu ... do těch programu se moc nehrnu, vím že to ulehčí řadu práce, ale ja si radsi budu hrát na koleně ve starým dobrým poznámkovým bloku :D Ale jinak každopádně díky moc
Darker
Profil
Zarkan:
radši budu hrát na koleně ve starým dobrým poznámkovým bloku
Doporučuju PSpad, obvzlášť, pokud tomu moc nerozumíš. Jinak se ze složitějších programů zblázníš.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0