Autor Zpráva
Derren
Profil *
Potřebuji udělat jednoduchý výpis adresáře na http (např. když mám nahrané nějaké soubory na wz.cz a potřebuji udělat jejich seznam). Jak se to dělá?
Tasartir
Profil
Nejsnazší je pomocí .htaccess zapnout pravidlo Options +Indexes
Derren
Profil *
Díky za odpověď, ale jsem v téhle oblasti začátečník. Potřeboval bych, aby soubor Index.html na webzdarma obsahoval ten výpis. Odkazu moc nerozumím, vyplývá mi z toho, že mám vytvořit soubor .htaccess,txt v kmenovém adresáři, ve kterém bude napsané jen "Options Indexes". Je to tak?
Radek9
Profil
Derren:
Vytvoř v té složce soubor ".htacess" (žádné txt) a vlož do něj přesně toto:
Options +Indexes
A index.html vymaž, server se o výpis postará sám.
DJ Miky
Profil
Jenom opravím:
.htaccess

(dvě c)
Darker
Profil
Derren:
Pokud chceš dělat něco jako správce souborů, přes .htaccess to nepůjde.
Derren
Profil *
Díky všem, funguje to. Jen bych potřeboval vědět, jestli jde ta stránka pojmenovat bez toho, aby se ta složka jmenovala stejně (když mám všechny soubory v kořenovém adresáři), např.

Název xxx
Index of /
Tasartir
Profil
Výslednou stránku generuje server.. S tím ze své pozice už nic neuděláš. Pokud to budeš chtít jinak formátovat, přidávat tam vlastní texty, nadpisy a podobně, pak budeš muset sáhnout po serverových scriptech. Budou to PHP funkce scandir nebo opendir.
Ján Pavlík
Profil
Ked tak vyskusaj snif, hodis tento subor (index.php) do zlozky, ktoru chces vylistovat a nemusis sa hrat s .htaccess.

http://www.bitfolge.de/?l=en&s=snif
Tori
Profil
Viděla jsem na jednom webu používat PHPAutoIndex. Vzhled výstupu se mi líbí víc než snif (nezkoušela jsem, jen viděla demo), jen se nedají nadefinovat popisky k souborům/složkám.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: