Autor Zpráva
Antti
Profil
Zdravím

Chtěl bych se zbavit iframe, je to blbost, je překonaný snad deset let a já bych se měl trochu posunout ve vědomostech dále
Problém je, že s php neumím ani ťuk
Může mi někdo poradit? Stačí mi naznačit, s čím máte dobrou zkušenost, co funguje
Tak aby šlo odkazovat přímo na danou část obsahu a zbavit se "sirotčích stránek"



Takto to vypadá teď (iframe v menu je dvojitá blbost, to samozřejmě vím)

Díky moc za každý příspěvek
johnl
Profil
<html>
...
<body>

<a href="?polozka=1">Menu 1</a>
<a href="?polozka=2">Menu 2</a>

<?php
if($_GET["polozka"]==1)
{
?>
<p>Položka 1</p>
<?php
}

if($_GET["polozka"]==2)
{
echo "<p>Položka 2</p>";
}
?>
</body>
</html>

Pokud je to co jsem psal víš pro tebe nepochopitelné, tak doporučuji http://linuxsoft.cz/php
Antti
Profil
Myslím, že chápu, díky moc

*oprava - není v tom chyba?
panther
Profil
Antti:
Kromě odkazu na tutoriál PHP bych ti ještě pro tento konkrétní účel doporučil http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include (a následující dvě stránky, kde je pokračování).
Radek9
Profil
Antti:
Já se to učil tady.
Antti
Profil
Už to skoro mám, díky všem
Chtěl bych se vrátit k tomu prvnímu - to, od čeho tu máme rovnou kód

Na místo kde je <p>Položka 2</p> - jde tam opět nějak dostat "include" aby načetl na toto místo stránku?



*už to mám... odpusťte... začátečník...
Antti
Profil
Omlouvám se - zase já

Jde udělat, aby se měnil i titulek stránky?
panther
Profil
Antti:
Jde udělat, aby se měnil i titulek stránky?
samozřejmě, jde. Udělej si třeba pole titulků a podle aktuální stránky vkládej. pole bude mít strukturu stranka (GET) => titulek.
Antti
Profil
Zase já - ale už snad naposled
Titulky už makají, díky
poslední věc: něco dělám špatně - moje soubory vypadají takto:

menu.php:
<a href="?page=0">Home</a>
<a href="?page=1">Položka1</a>
<a href="?page=2">Položka2</a>


obsah.php:
<?php
if($_GET["page"]==0)
{
?>
<?php include ("home.htm"); ?>

<?php
}
if($_GET["page"]==1){include ("polozka1.htm");}
if($_GET["page"]==2){include ("polozka2.htm");}
?>


Místo čísel 0, 1, 2, ... bych chtěl mít slova
když však do menu napíšu <a href="?page=polozka1">Položka1</a> a následuje if($_GET["page"]=="polozka1"){include ("polozka1.htm");} nastává problém
home.htm zůstává zobrazena a polozka1.htm se vloží pod ní - nemění se

snad se dá pochopit, co myslím
petr 6
Profil
Místo mnoha ifů použij if-elseif. Pak budeš mít zaručeno, že se vykoná jen jedna část kódu ohraničená složenými závorkami.

Tvůj problém nejpíš bude způsoben tím, že při přepisování kódu z "čísel" na "slova" jsi zapomněl něco přepsat.
Antti
Profil
změněno na elseif

pořád mi ale nefungujou "slova"
v uvozovkách, bez uvozovek nic... jakmile tam vrazím číslo, vše ok - vše uděláno tak, jak jsem popsal výše

když tam dám slovo, obsah se nezobrazí, zůstane prázdno (původní stránka už tedy po změně nezůstává)

jsem tupec, poraďte

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: