Autor Zpráva
Itachi
Profil *
Dobrý den, nevím proč se mi nezobrazuje česká diakritika na této stránce u novinky http://www.deutschieoa.wz.cz/www/
jinak, když píšu jakýkoliv jiný text, tak vše funguje jak má i menu má českou diakritiku, a to je dělané pomocí widgetu.

předem děkuji za vaše reakce
TomasJ
Profil
Při práci s MySQL použij po výběru databáze tento php kód:
mysql_set_charset("utf8");
a pak by to mělo jít.
Itachi
Profil *
hele zkoušel jsem to a pořád nic... tak tady mám ukázku mojí hlavičky v PHP jestli by to nepomohlo na vyřešení problému





<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" <?php language_attributes(); ?>>
<head profile="http://gmpg.org/xfn/11">
<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('mysql_set_charset("utf8");'); ?>" />
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />
<title><?php if (is_home () ) { bloginfo('name'); } elseif ( is_category() ) { single_cat_title(); echo ' - ' ; bloginfo('name'); }
elseif (is_single() ) { single_post_title(); }
elseif (is_page() ) { bloginfo('name'); echo ': '; single_post_title(); }
else { wp_title('',true); } ?></title>
<script type="text/javascript" src="<?php bloginfo('template_url'); ?>/script.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" type="text/css" media="screen" />
<!--[if IE 6]><link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('template_url'); ?>/style.ie6.css" type="text/css" media="screen" /><![endif]-->
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="<?php printf(__('%s RSS Feed', 'kubrick'), get_bloginfo('name')); ?>" href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" />
<link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="<?php printf(__('%s Atom Feed', 'kubrick'), get_bloginfo('name')); ?>" href="<?php bloginfo('atom_url'); ?>" />

<link rel="pingback" href="<?php bloginfo('pingback_url'); ?>" />
<?php wp_head(); ?>
</head>
<body>
<div class="PageBackgroundSimpleGradient">
</div>
<div class="PageBackgroundGlare">
<div class="PageBackgroundGlareImage"></div>
</div>
<div class="Main">
<div class="Sheet">

<div class="Sheet-body">
<div class="Header">


<img src="wp-content/themes/template2/images/Header.png">


</div>
<div class="nav">

</div>
Louka
Profil
<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('mysql_set_charset("utf8");'); ?>" /> 

Tohle je blbost. charset nech normálně na utf-8 (bez PHP).

TomasJ to myslel tak, abys po přihlášení do DB (mysql_connect();) provedl hned onen příkaz mysql_set_charset("utf8");
Itachi
Profil *
ten jsem udělal.... a tohle jsem teda tušil, že je hovadina no :D

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: