Autor Zpráva
martia
Profil *
Ahoj, nepřišel byste, prosím, někdo na to, proč se mi tam ten text ne a ne vejít? Zřejmě to bude tou lištou, ale už nevím, co udělat, když na druhé stránce mi to funguje v pohodě.

http://krejcovstviivka.tym.cz/cenik1.php

Díky.
pavuk
Profil
U <divu> s třídou .text vymaž ty šílený padingy a dej mu float left, dostane se tak vedle menu. Výšku si pak nastav z 200px třeba na 600px
martia
Profil *
tak jestli jsem to udělala, jak si myslel, tak to nevyšlo.. :/
martia
Profil *
dala jsem tedy float:right, ale teď mi to na šířku nikde nevychází.. přitom vedle té tabulky je místa dost.
Petr ZZZ
Profil
pavuk:
dej mu float left

martia:
dala jsem tedy float:right

Öhm...
martia
Profil *
při float:left se hodil text vlevo pod menu, při float:right sice také pod menu, ale vlevo se šířka menu zachovala.. ohm..
Petr ZZZ
Profil
martia:
Zkoušel jsem si hrát s šířkami (width), ale k ničemu jsem se nedobral. Je to docela nepřehledné, mícháš tam CSS v HTML (okořeněné devíti !importanty) s externím souborem CSS. Asi tam bude nějaká krpa s float anebo s marginy či paddingy. Jako první bych vyházel ty !importanty a až potom bych hledal chybu.

Nesedí ti mimochodem kódování češtiny, čtu tam Pøíjem zakázek a zavøeno.
martia
Profil *
nejspíš..

Petr ZZZ:
okořeněné devíti !importanty“ - tak tomu nerozumím..
a nevím o tom, že to míchám dohromady.. můžeš mi uvést příklad?
pavuk
Profil
Máš šířku .text 520px a menu 300px, a k tomu připočti marginy (vliv doctype).
nejlepší řešení - divu .text zruš šířku a paddingy a dej mu float: left. A je to
martia
Profil *
Děkuji :) Přece jen jsem tam tu šířku musela nechat (dala jsem 490px), aby se zachovala ta celková šířka černího pozadí.. Ale teď mě dole trápí ten proužeček.. Takže tam ještě něco asi bude.. :/
pavuk
Profil
Proužeček??? Co tím přesně myslíš? :-)
Petr ZZZ
Profil
Za ty !importanty se omlouvám, teď koukám, že jsou v reklamní liště hostingu a tam by snad zavazet neměly. (!important slouží přebíjení jiných stylů, ale měl by se používat co nejméně, protože může působit zmatky, když se na něj zapomene.)

K tomu míchání: Tady máš CSS přímo v HTML: <p style="padding-left:10px;"> a jinde v HTML – např. <p class="obr"> – odkazuješ na třídy definované v externím souboru CSS. Takové míchání samozřejmě fungovat může, ale přehlednější i praktičtější na pozdější úpravy je dát všechny styly do externího CSS a přímý zápis v HTML nepoužívat. Ten externí soubor CSS máš tady: http://krejcovstviivka.tym.cz/style2.css
martia
Profil *
pavuk:
dole byl vodorovný asi 2px-ový černý proužek, ale už je pryč.. nevycházely mi na výšku ;)

Petr ZZZ:
ano o tom vím, napravím ;) pochopila jsem to tak, že proto, mám tu chybu..

díky!

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: