Autor Zpráva
deMolay
Profil
ahojte,
kedze programovanie mi nehovori nic, obraciam sa na nejaku dobru dušu, ci by mi nespravila zopar skriptov v Jave pre jeden moj miniweb :)

1, do ramceka,pred ktorym bude napisane "zadaj hodnotu" sa zada cislo (prednastavene je cislo 5 ) a po kliknuti na tlacitko to urobi vypocet , ktory dane cislo umocni na 2.4 so zaokruhlenim nadol, pricom vysledok oznami napis pod tlacitkom "mocnina cisla .... je ...."

2, do ramceka,pred ktorym bude napisane "zadaj hodnotu" sa zada cislo (prednastavene je cislo 5 ) a po kliknuti na tlacitko to urobi vypocet , ktory vyrata hodnotu 20% mensiu so zaokruhlenim nadol a 25% vacsiu so zaokruhlenim nadol pricom vysledok oznami napis pod tlacitkom "spodna hranica cisla .... je .... a horna hranica cisla.... je ...."

3, do ramcekov,pred ktorymi bude napisane "zadaj hodnotu" sa zada cislo (prednastavene je vsade cislo 1 ) . Bude 7 ramcekov , povedzme A B C D E F G, po kliknuti na tlacitko vysledok prevedie takyto vypocet : A*4+B*12+C+D+E+F+G so zaokruhlenim nadol , pricom vysledok oznami napis pod tlacitkom "vysledok je ...."

4,do ramceka,pred ktorym bude napisane "zadaj hodnotu" sa zada cislo (prednastavene je cislo 5 ) a po kliknuti na tlacitko to urobi vypocet : 20000+60*zadane cislo so zaokruhlenim nadol, pricom vysledok oznami napis pod tlacitkom "vysledok je ...."

5, do ramceka,pred ktorym bude napisane "zadaj hodnotu" sa zada cislo (prednastavene je cislo 1 ) a po kliknuti na tlacitko to urobi vypocet : 100*(zadane cislo umocnene na 2.5 ) so zaokruhlenim nadol, pricom vysledok oznami napis pod tlacitkom "vysledok je ...."

..ak som vas tymto pobavil, tak fajin, ak sa najde aj niekto ochotny, nech mi napise, vopred jedno veľké ĎAKUJEM :)
Medvídek
Profil
deMolay:
A opravdu to potřebuješ v Javě? Nestačí ti javascript?
deMolay
Profil
Medvídek:
jasneeee script uuplne staci :) , ty by si sa na to dal ? WOW..to by bolo super
pcmanik
Profil
deMolay:
Vzhladom k tvojmu prejavu si este neni ani pubertak, Medvídek naviac nespominal ze by ti to urobil, ale ponukol ti len riesenie.
Ked s webdesignom zacinas, tak si prosim prestuduj aspon zaklady, inak je tu sekcia Práce a zakázky
deMolay
Profil
pcmanik:
dakujem za upozornenie ohladom mojho spravania, to ze niekomu mojim spravanim pripadam na decko, moze byt, kedze Medvidkovou odpovedou som detsku radost na chvilu zazil, kedze som doteraz starvil X hodin pokusov a omylov nad tym, ako si tie scripty spravit sam...
Ak som si to zle vysvetlil, a sice ze Medvidek by to pre mna vyriesit vedel, tak to potom bola zbytocna radost,..
PCmanik, s webdesignom nezacinam, ani s nim nikdy zacat nemienim, na vytvorenie webu som pouzil soft, nemam hlavu ani cas na to ,aby som to niekedy sam dokazal , nehovoriac o tom, ze sa to nezhoduje ani s mojim zamestnanim , takze tvoj comment zaradujem do mojej sekcie "pobavenych", ktoru som v mojom prispevku na konci spomenul
...skor ma zaujima, aky postoj teraz da Medvidek, Dakujem
Chamurappi
Profil
Reaguji na deMolaye:
...skor ma zaujima, aky postoj teraz da Medvidek
Zjevně tě chtěl jen upozornit na mylný název jazyka.

Zadání jsem nečetl, protože píšeš bez diakritiky a nepřehledně (před čárky a ukončovací závorky nepatří mezery). Nadpis dotazu zjevně vyjadřuje místo podstatu dotazu jakési irelevantní intelektuální rozpoložení, takže nevím, o co jde. Pokud je to zakázka, nabídni patřičnou odměnu, doplň kontakt a vlákno přesunu do Prací a zakázek. Pokud to není zakázka, měl bys ukázat vlastní projevenou snahu. Hotová řešení ušitá na míru z principu nedáváme.
deMolay
Profil
omg,..si pripadam ako na zakladnej skole.. tak pradon, ked som v rychlosti nesledoval take zivotne-dolezite veci ako je diakritika a pod... kedze moj miniweb nesluzi ziadnej komercii ,nieje treba moje vlakno niekam presuvat, pokial vam tu zavadzia, mozete ho samozrejme zmazat, pokial nezavadzia, poprosim ho ponechat,mozno sa najde nejaky dobrak, co take scripty vie spracovat v ramci zabavy za par minut, a ozve sa mi, nateraz to tu skor vidim ako snahu mi ukazat, aky som hlupy,..co uz
_es
Profil
deMolay:
poprosim ho ponechat,mozno sa najde nejaky dobrak, co take scripty vie spracovat v ramci zabavy za par minut, a ozve sa mi,
S tým nerátaj, daj tu vlastnú nedokončenú aplikáciu, možno ti ju niekto pomôže dokončiť alebo tam nájde chyby, viď [#6] Chamurappi.
__construct
Profil
deMolay:
si pripadam ako na zakladnej skole
Nám tak tiež pripadáš.

tak pradon, ked som v rychlosti nesledoval take zivotne-dolezite veci ako je diakritika a pod
Pred tým ako si sem prvý krát niečo napísal si si mal prečítať pravidlá

mozno sa najde nejaky dobrak, co take scripty vie spracovat v ramci zabavy za par minut, a ozve sa mi, nateraz to tu skor vidim ako snahu mi ukazat, aky som hlupy
To sa mýliš. Svoj príspevok si vložil do sekcie "Jak něco udělat?" čo znamená, že chceš poradiť - a na podobné dotazy tu na fóre máme istý štýl riešenia. Pokiaľ ale nechceš iba pomôcť, je tu sekcia Práce a zakázky - nebol by si prvý čo požaduje niečo bez finančnej odmeny.
deMolay:
pls delete
Tie pravidlá si si ešte neprečítal, že?
deMolay
Profil
:D ..ok,..tak pls delete
deMolay
Profil
deMolay:
Ahojte,
tentokrát to skúsim s rozumom, ospravedlňujem sa za tie zbytočné reči uvedené vyššie.
Teraz neprichádzam s tým, že by som potreboval pomôcť pozmeniť jeden skript (asi mi to cez noc začalo v tomto smere už trochu páliť, takže sa mi podarilo predsalen tie skripty vytvoriť, resp. jeden stiahnutý skript pretvoriť do potrebnej podoby).
Údaje zadávané v tomto skripte neviem pozmeniť tak, aby sa nevpisovali do vyskakujúceho okna, ale boli riešené pomocou malej tabuľky, pričom výpočet by prebehol po stlačení tlačítka.
toto je ten script :

body
<input type="button"
value="vypočítaj bojovú hodnotu"
onclick="scitaj()">

head
<script language="javascript">
function scitaj(){
D=prompt("váš level postavy:","1");
E=prompt("váš počet talentov:","1");
F=prompt("váše staty spolu:","25");
G=D*4+E*12+F*1


alert("bojová hodnota bude " +G );
}
</script>

..tak ďakujem :)
_es
Profil
deMolay:
výpočet by prebehol po stlačení tlačítka.
Dá sa to aj bez tlačítka:
<input type="text" id=d>
<input type="text" id=e>
<input type="text" id=f>
<input type="text" id=g>
<script>
var d = document.getElementById("d");
var e = document.getElementById("e");
var f = document.getElementById("f");
var g = document.getElementById("g");
d.onchange = e.onchange = f.onchange = d.onclick = e.onclick = f.onclick = d.onkeyup = e.onkeyup = f.onkeyup = d.onmouseup = e.onmouseup = f.onmouseup = vypocet;
function vypocet(){
  var D = Number(d.value), E = Number(e.value), F =  Number(f.value);
  g.value = D * 4 + E * 12 + F;
}
</script>
deMolay
Profil
veľmi pekne ďakujem,...ak by to bolo možné, vedeli by ste mi doplniť funkciu, ktorá sa výsledok naformatovaný do číselného tvaru z rozostupom tisícov ? (1 000 000)
_es
Profil
deMolay:
funkciu, ktorá sa výsledok naformatovaný do číselného tvaru z rozostupom tisícov ? (1 000 000)
Použi funkciu Math.round na zistenie tisícov a miliónov a zostav z toho výsledný reťazec. Alebo skús pohľadať, asi to už niekto riešil.
__construct
Profil
deMolay:
doplniť funkciu, ktorá sa výsledok naformatovaný do číselného tvaru z rozostupom tisícov
Pokiaľ sa Ti nechce hrať sa s tým čo doporučil _es, tak tu je jedna a použuješ ju tak, že 13. riadok upravíš na g.value = number_format(D * 4 + E * 12 + F, 0 , '.', ' ');
deMolay
Profil
ďakujem_es, funkcia Math.round , Math.floor, Math.ceil sú mi známe, nedopracoval som sa ale pri nich k možnosti naformátovať číslo.
__construct, tvoja pomoc vyzerala sľubne :), bohužial po jej použití už nepracuje konečný výpočet.
..idem ešte "snoriť" po nete :)
__construct
Profil
deMolay:
nepracuje konečný výpočet
Pretože g.value už nie je číslo, ale reťazec. Pokiaľ budeš chceť s ním zase pracovať ako s číslom budeš ho musieť upraviť g.value = parseInt(g.value.split(' ').join(''));
deMolay
Profil
__construct:
ďakujem, ale to už je za hranicou mojich prízemných vedomostí, mne postačí, ak prídem na to, ako naformátovať číselný tvar výsledku toho jednoduchého výpočtu, už si kôli mne nerobte starosti :)
prajem pekný ďeň
_es
Profil
deMolay:
ako naformátovať číselný tvar výsledku toho jednoduchého výpočtu
Veď na to sa dá použiť funkcia v odkaze v [#15] __construct, ak potrebuješ ešte s výsledkom ďalej pracovať ako s číslom, ulož si ho pred použitím tej funkcie do nejakej premennej.
deMolay
Profil
_es:
rozumiem, asi som sa nejasne predtým vyjadril :
ak výpočet g.value = D * 4 + E * 12 + F;
zmením na
g.value = number_format(D * 4 + E * 12 + F, 0 , '.', ' ');
tak už mi to nič nevypočíta, nejde mi o to, pracovať ďalej s vypočítaným číslom, ale o to, aby ten výpočet prebehol a zobrazil sa vo formáte tisíckovom.
_es
Profil
deMolay:
tak už mi to nič nevypočíta,
Tú funkciu, čo ti poradil __construct, tam treba samozrejme tiež vložiť.
deMolay
Profil
_es:
máš na mysli takto ? :
g.value = number_format(D * 4 + E * 12 + F, 0 , '.', ' ');
g.value = parseInt(g.value.split(' ').join(''));

..ja som z toho jeleň , už som to poskúšal všelijak, dopracujem sa akurátne k tomu, že mi to už nič nevypočíta..
__construct
Profil
deMolay:
Pozri sa na toto. Neviem aké ďalšie výpočty chceš.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: