Autor Zpráva
php_lama
Profil *
Zdravím,

našel jsem tu jedno téma s podobným, ne-li stejným, problémem, ale moc jsem to nepochopil.

Je mi jasné, že při registraci se musí stát nějaká věc a pomocí souboru profile.php se mi nějakým způsobem musí nastavit id daného uživatele a nějak to vypsat. Ale absolutně nevím jak.

Takhle mám udělaný seznam uživatelů:

<?php

	$query = MySQL_Query("SELECT * FROM `uzivatele` ORDER BY prezdivka") or die (mysql_error());
			echo "<table>";
				echo "
						<tr width=''>
							
							<td width='10' bgcolor='#00BFFF'><p align='center'>#</td>
							<td width='250' bgcolor='#00BFFF'><p align='center'>Jm&eacute;no hr&aacute;če</td>
							<td width='100' bgcolor='#00BFFF'><p align='center'>Uživatel</td>
							</tr>
						";
			$Pocet=0;			
			while($Vysledek = mysql_fetch_array($query)){
				$Pocet++;
				echo "
						
    <TR > 
							
							<td width='10'><p align='center'>".$Vysledek['cislo']."</td>
							<td width='250'><p align='center'>".$Vysledek['jmeno']."</td>
							<td width='100'><p align='center'>".$Vysledek['prezdivka']."</td>
						</tr>
						";
			}
			echo "</table>";
			
		?>


A já bych potřeboval, aby se mi u hodnoty prezdivka nejen vypsala přezdívka, ale také udělal odkaz na stránku hráče s danou přezdívkou a daným id.
panther
Profil
php_lama:
o registraci a přihlašování se píše např. ve FAQ PHP
php_lama
Profil *
Asi jsem se špatně vyjádřil, mám udělanou registraci i přihlašování, ale já chci, aby měl každý hráč profil, kde by byli vypsané informace.
panther
Profil
php_lama:
select sloupce from uzivatele where id = (int)$_GET['user_id']
a URL profilu bude cokoliv.php?user_id=10
php_lama
Profil *
Asi jsem to udělal špatně. Tu první část jsem vložil do profil.php a tou druhou jsem předělal stránku s výpisem :


<td width='250'><p align='center'><a href='index.php?clanek=profil.php?user_id=".$_GET['user_id']."'>".$Vysledek['jmeno']."</td>


ale při kliknutí se to odkáže na stránku

index.php?clanek=profil.php?user_id=
panther
Profil
php_lama:
v odkazu nemůže být GET, to zatím neexistuje - tam bude $Vysledek['id'] (za „id“ si doplň název sloupce z DB).

V odkazech máš trochu bordel, měl by tam být jeden soubor a jeden otazník (tedy buď index.php nebo profil.php). Více parametrů v URL se odděluje ampersandem.
php_lama
Profil *
Jsem tvým velkým dlužníkem, už mi to parádně funguje. Děkuji ti moc :). Ale poraď mi prosím ještě, jak udělat, aby v :

index.php?&clanek=profil.php?user_id=1

se automaticky doplnili hodnoty. Musím napsat do toho profil.php něco, co mi to vypíše, ne ?
okolojdouci
Profil *
php_lama:
Dlužníkem budeš zřejmě ještě mockrát.
Parametry se do adresy vkládají takto:

soubor.php?prvniparametr=hodnota&kazdy=1&dalsi=eeee&parametr=ampersand
php_lama
Profil *
To je sice hezké, ale potom, co jsem to upravil podle tebe mi to přestalo fungovat.
okolojdouci
Profil *
php_lama:
Nevím, co si slibuješ od toho index.php?&clanek=profil.php ...
Vždy otvíráš jeden soubor a předáváš mu žádnou nebo několik hodnot. Jestlis měl pocit, že ten tvůj odkaz nějak "fungoval", byl to omyl.
php_lama
Profil *
Ano, omlouvám se, uvedomil jsem si, že to, co jsem napsal, je ptákovina =D. Ale při kliknutí na tenhle odkaz mi to napíše, že stránka profil.php.htm neexistuje. Opravdu nechápu, kde se tam to vzalo to .htm.
php_lama
Profil *
Tak jsem se dostal k této větě :

Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in E:\Program Files\VertrigoServ\www\stranky\rychle_rande\be_a_hockey_star\tym.php on line 3

Přičemž 3.řádek vypadá takto:

$tym=mysql_query("select sloupec from uzivatele where id=(int)$_GET['tym_id'] ");
panther
Profil
php_lama:
$tym=mysql_query("select sloupec from uzivatele where id=".(int)$_GET['tym_id'] );
php_lama
Profil *
Aah, děkuji ti =)
php_lama
Profil *
Omlouvám se, že zase otravuji, ale na tohle prostě nemohu přijít:

$cislo=mysql_query("select cislo from uzivatele where id=".(int)$_GET['id'] );


Zkrátka potřebuji, aby se mi vypsala hodnota ve sloupci cislo u hráče s daným id.
Tori
Profil
php_lama:
Nefunguje to, ale jak? Z databáze se nevrátí očekávaná data? Anebo vám prostě za tímto dotazem chybí něco jako
$hrac = mysql_fetch_assoc($cislo);
echo "Cislo = ".$hrac['cislo'];
php_lama
Profil *
To právě nevím, v čem je ta chyba. Nejspíše v tom prvním (nevrátí se očekávaná data), protože ať už jsem vyzkoušel své vypsaní, nebo to vaše, vždy se mi nic neukázalo. Řekněme, že profile.php vypadá takto:

<?php
$cislo=mysql_query("select cislo from uzivatele where id=".(int)$_GET['id'] );
$hrac = mysql_fetch_assoc($cislo);
echo "Cislo = ".$hrac['cislo'];
?>

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: