Autor Zpráva
Tonda
Profil *
Potřeboval bych udělat hezké url jako www.stranky.cz/auta/alfa-romeo.

Při tom přechází ze stránky kategorie.php do podkategorie.php.

Co nevím, jak přenést nějaký parametr, pomocí kterého bych na stránce podkategorie.php dokázal volat v databázi mysql určitý řádek, aniž bych musel do hezkého url přidávat číslo id.. :S
MunzarM
Profil
Ahoj.
Bez Id-čka to je o dost složitější, můžeš si v DB udělat index na názvu (alfa-romeo) a podle toho vyhledávat, nebo si zkusit ID předávat POSTem.
První možnost by potom vypadala takhle:
SELECT * FROM auta WHERE name = 'alfa-romeo'

nebo si ziskat ID a podle toho pak hledat další věci
SELECT id FROM auta WHERE name = 'alfa-romeo'


Druhá možnost je dost ošklivá, protože bys místo odkazů musel používat formulář
Tonda
Profil *
Díky, tu první možnost jsem měl v paměti, ale jelikož tam mám přes tisíc záznamů, chtěl jsem se tomu vyhnout. No co nadělám. Díky za odpověď.
MunzarM
Profil
Ahoj
Kdyz si na to name das index, tak ti nemusi vadit ani desitky tisic zaznamu a pobezi to svizne.
breeta
Profil
Tonda

Do databáze můžeš ukládat Alfa Romeo, nebo Škoda a ne zvlášť index alfa-romeo.

Postup:
vytáhneš si pole s auty (name) kde bude Alfa Romeo, Škoda, atd. a přiřadíš klíče s pomocí funkce
např. http://php.vrana.cz/vytvoreni-pratelskeho-url.php


a pak jenom zavoláš s URI $auta['alfa-romeo'], což bude dotaz na DB Alfa Romeo.
blaaablaaa
Profil
breeta:
Proboha proc?

Tonda:
Udelej to, jak radi MunzarM, pri vlozeni vyrobku si do indexovaneho sloupce uloz seo-friendly nazev vyrobku

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: