Autor Zpráva
feeter
Profil *
Nevim jestli jsem to vubec spravně pochopil,ale když takhle vytvořim nové téma vznikne z toho nová stránka,
která je už přednastavená.Jak se to dá udělat?děkuji.
johnl
Profil
feeter:
Nevznikne nová stránka, do mysql databáze se zapíší potřebné údaje s ID 124178 a pak pomocí adresy
?action=vthread&forum=3&topic=124178 se tyto údaje (např. co jsi napsal apod.) databáze vytáhnou a vypíší do stránky pomocí php a k tobě už se dostane jen HTML soubor s tím co je uložené v databázi..
l564
Profil
do db se zapíšou tyto data forum=3&topic=124178 a ještě se zapíše co se pod tím skrývá (text,apd.) A ty jen přes action to přečteš
Předběhl mě o 10s:-)

Toto má i ulož.to ty si k ním nahraješ soubor a vytvoří se ti http://www.uloz.to/123456/nejaky-tvuj-soubor.html
123456 představuje id z db
nejaky-tvuj-soubor.html představuje nakodovaná stránka. Opět čte z db
feeter
Profil *
Aha s mysql jsem se ještě neučil ale stejně dík.
l564
Profil
feeter:
Není zač. Máš se co ještě učit.
feeter
Profil *
Nevíte kde bych se to mohl naučit ?
l564
Profil
feeter:
Kniha, Web, Dokumentace MySql, Dokumentace PHP, Google, ...
feeter
Profil *
Můžu se zeptat je těžké se prosadit jako programátor ?
l564
Profil
feeter:
No když ani neumíš MySql tak se ani neprosadíš.
feeter
Profil *
je mi 13 takže...
johnl
Profil
feeter:
Začni se učit a uvidíš sám jak ti to půjde a jak tě to bude bavit a pokud si za tím půjdeš, možná se i prosadíš..

Ale až spíš jak dostuduješ a budeš se věnovat jen tomu..
l564
Profil
feeter:
No vidíš a mě je čerstvě 15.
Nemáš živnostenský list, tak že spíše ne.
feeter
Profil *
l
l564:
A co jsi už vytvořil ?
pcmanik
Profil
feeter:
Ja mam 16, s webdesignom som zacal zhruba v tvojom veku.
l564
Profil
Momentálně pracuji již rok na redakčním systému něco jako má peczan a jinak programuji programy v EXE spouštěcí program.
z exe jsem úspěšně naprogramoval Média Player který běží na jádru Windows Media Player
feeter
Profil *
a to ste se všechno naučili z netu ?
l564
Profil
Já mám doma 4 knihy o tomto. Tak z toho.
feeter
Profil *
Takže mysql ukládá i třeba mp3ky filmy atd
l564
Profil
ne. MySql je tabulka která má v sobě text
feeter
Profil *
No to je jedno ja se to naučim .D.
Díky za pomoc.
l564
Profil
Není zač
johnl
Profil
feeter:
Soubory jsou uložené na serveru, mysql tabulka však může obsahovat informace o souboru případně kde soubor hledat (musíš si to však do ní zapsat).. ;))
pcmanik
Profil
johnl:
Mysql moze obsahovat aj binarne data, teda aj subory, mp3 atd., aj ked sa to nedoporucuje
johnl
Profil
pcmanik:
Nová informace pro mě, tohle jsem netušil.. :))
Bouda
Profil
Jo je to tak že bez databází by na internetu byla spousta stránek, ale jejich obsah by se plnil složitě :)
Kdo chce udělat nějakej zajímavej internetovej projekt, tak se bez SQL neobejde.

Pro tebe je nejlepší příklad jak třeba funguje galerie. Zjednodušeně.
Když uživatel nahrává obrázek ke mě na stránky, tak si do databáze uložim jak se obrázek jdenuje a kam jsem ho uložil, přiřadim mu nějaké identifikační čílo +(spusta údajů velikost, datum, ....)

No a pak když chci obrázek zobrazit, tak si na stránce zavolam do databáze aby mi vrátila třeba adresy všech obrázků, které se nahráli včera a jejich velikost je xx.
Databáze mi vráti v poli všechny adresy a já je vypíšu na stránku. (no a podpobně je to tady s diskuzí, jen do dalšího pole v databázi místo adresy obrázku dam údaj s textem a vypíšu si všechny texty kde třeba ID topic=124178)

Je o tom spousta knížek, kde si vytvoříš vzorové diskuzní fórum a podobně, takže se do toho můžeš pustit :D Přeju ať se daří.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: