Autor Zpráva
baldur
Profil *
Ahoj,
mám problém s klasickým posuvníkem na stránce ve webovém prohlížeči (v každém). Moje stránka je vycentrovaná pomocí margin: 0 auto; a ve výchozím stavu má menší výšku než je výška prohlížeče/monitoru, ale ten obsah mění velikost pomocí animace v jquery a pak se stane že "přeroste" výšku okna a pak se objeví posuvník napravo, který mi celým webem cukne, protože se změnší šířka okna a moje vycentrování se updatuje podle toho. Mohl bych sice posuvník zakázat, ale potom by uživatelé bez kolečka myši asi byly trochu bezmocní a tak hledám způsob, jak udělat aby posuvník na stránce byl neustále viditelný, což by předešlo tomu cukání.

Samozřejmě že to můžu udělat tak, že bych pod obsah stránky vložil nějaký neviditelný div, s výškou aby pořád byla větší než je výška prohlížeče, ale potom mi pod obsahem vznikne nehezká mezera až se stránkou bude scrollovat směrem dolů, nevíte o nějakém lepším řešení? - Nebo klidně i o nějakém uplně jiném, jenom aby to řešilo daný problém.

Díky předem! :)
Joker
baldur:
By stačilo prvku <html> nastavit overflow:scroll
Chamurappi
Reaguji na baldura:
problém s klasickým posuvníkem na stránce ve webovém prohlížeči (v každém)
V každém ne. Explorerové 4 až 7 ukazují posuvník vpravo stále.

ve výchozím stavu má menší výšku než je výška prohlížeče/monitoru
To máš pojištěné čím? Ty znáš výšku prohlížeče? Nebo se fixuješ na height: 100%?

Reaguji na Jokera:
Raději overflow-y: scroll.
Joker
Chamurappi:
Ty znáš výšku prohlížeče?
To myslím jeho situaci nemění, bude mít stejný problém i pokud stránka obvykle, případně někdy má menší výšku.

Raději overflow-y: scroll.
Nebo tak.
baldur
Profil *
Děkuji za reakce!
Chamurappi:
Ano, možná že v každém ne, ale ve většině určitě ano a i to je pro mě problém :)
A jak píše Joker, tak je možná nějaký monitor nebo nějak nastavený prohlížeč že stránka nebude menší než je výška okna, ale opět platí, že ve většině případů to tak bude.

A jinak overflow zabralo, taky mě to mohlo napadlout, díky moc! :)
baldur
Profil *
Mám k tomuhle tématu ještě jednu otázku: Je nějaká možnost aby posuvník na stránce byl pořád zobrazený, ale nešlo jím posunovat? - Tzn. potřebuji zakázat scrollování, ale pořád ho potřebuji mít zobrazený.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0