Autor Zpráva
Big_D
Profil
Zdravím dělám stránku a mam problém že když zadám text delší jak 30 znaků, tak text vyjede z DIVu a já bych potřeboval řešení jestli by šlo aby se mi text automaticky zaformátoval do šířky DIVu. Skoušel jsem prvek z CSS ale to nevypadá dobře když se stránkou scroluje. Prosím vás moc o radu.
Petr ZZZ
Profil
Zkus dát text místo do divu do odstavce <p> a nastavit odstavci (nebo divu, uvnitř kterého je ten odstavec) šířku.
panther
Profil
Petr ZZZ:
Zkus dát text místo do divu do odstavce <p>
tuhle úvahu moc nechápu.

a nastavit odstavci [...] šířku.
šířka je pravděpodobně nastavena, tipuji na cca 30 znaků.

Big_D:
kolik myslíš, že těch slov delších 30 znaků bude? podívej se na word-wrap, nebo přidej overflow.
Petr ZZZ
Profil
panther:
tuhle úvahu moc nechápu.
To byla takříkajíc "rada navíc", ale máš pravdu, že chybějící souvislost s dotázaným problémem může být bez bližšího vysvětlení matoucí.

slov delších 30 znaků
Big_D nepíše o slovu, ale o textu.

Big_D:
živá ukázka by nebyla?
Big_D
Profil
Div z Html:
<div id="content">
     <p>AAAAAAAAAAAAAAAAAAAASDSAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA</p>
 </div>


CSS:
#content
{
width: 500pt;
height: 100pt;
text-align: center;
margin: 5px auto;
padding: 50px;
overflow: visible;
background-color: #99D8D1;

}



panther
Profil
Big_D:
overflow: visible je defaultní hodnota. Myslel jsem nastavit jinou.

Petr ZZZ:
Big_D nepíše o slovu, ale o textu.
text oddělení mezerami nemá důvod vytékat, ať se děje cokoliv.
Big_D
Profil
panther:
Big_D:
overflow: visible je defaultní hodnota. Myslel jsem nastavit jinou.

S overflow mi vadí to že by se mi musela stránka srollovat a to nechci.
panther
Profil
Big_D:
přečti si ještě jednou, co jsem psal v [#3]. U overflow existují i jiné hodnoty, než visible a scroll/auto. Osobně bych volil tu další, protože 30-znaký text stejně nejsou reálná data, u kterých by vadilo, že by se částečně schovala.

Kromě overflow jsem psal o další možné variantě řešení.


Příště čti, prosím, pozorně, co ti tu jiní radí. A podívej se (třeba na JPW) i na možné hodnoty, kterých může daná vlastnost nabývat. Vše podstatné padlo v [#3].
Petr ZZZ
Profil
panther:
Jak je to s podporou word-wrap? (Yuhů píše, že to má fungovat pouze v Exploreru.)

Big_D:
Ještě můžeš nějaké to extra&shy;super&shy;giga&shy;maxi&shy;mega&shy;dlou&shy;ha&shy;tán&shy;ské slovo zkusit vyzdobit entitou &shy; (funguje minimálně v IE a FF, nevím ale, jestli třeba nedělá neplechu ve výtisku).

panther, o_O: Děkuji.
Big_D
Profil
panther:

Děkuji vám všem za rady už jsem to vyřešíl pomocí určetní délky odstavce jak radil panther, a promiňte mi tu mojí retardaci...

Moderátor Chamurappi: Odstraněna naprosto zbytečná dlouhatánská znepřehledňující citace.
panther
Profil
Petr ZZZ:
Jak je to s podporou word-wrap?
v současné době funguje i v jiných prohlížečích, konkrétně jsem to nezkoumal.

Osobně, pokud bych tohle řešil jen na úrovni HTML/CSS, bych volil asi overflow: hidden, 30-znaké slovo neznám. Pokud by se jednalo o vkládání např. odkazů, je to dost nedomyšlené nechat tam takhle málo prostoru. Pak by přišlo na řadu PHP, které v případě, že najde odkaz, jeho text zkrátí.

K vidění to je na mnoha serverech, všimni si odkazů tipů www.example.com/example.../1.html (tribut href obsahuje pochopitelně plné znění).
Bubák
Profil
Též je možné použít staronový tag <wbr>.
o_O
Profil
Petr ZZZ:
Jak je to s podporou word-wrap?
V opeře a mozille (4) funguje pouze
word-wrap: break-word;
, v případě safari a IE (7) také
word-break: break-all;
.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: