Autor Zpráva
Tonda
Profil *
Zdravím..

Mám takový problém. Doma si programuju něco jako eshop nebo něco, eshop prostě. Už je většina hotová, ale teď dělám nákupní košík a tam prý musí být "session". Já sem to doposud nikdy nepoužíval a sem úplně bezradnej. Něco sem si o tom načetl, ale stejně tomu pořád nerozumím... Nevím, jak nastavit, aby mi ta session generovala id, pro každého jiné a zároveň se mi ukládalo ID session do databáze s ID objednávkou + jak nastavit, aby se ta session třeba po půl hodině vymazala??? :(
Mohl byste mi prosím někdo poradit?

Děkuji!
Joker
Tonda:
Session ID si PHP vygeneruje samo a taky by mělo zajistit, že nebude duplicitní. Krom toho jde nastavit vlastní session ID funkcí session_id(požadované ID). Tatáž funkce volaná bez argumentu vrátí aktuální session ID pro uložení do databáze.

Pokud jde o vypršení relace, asi nejjednodušší metoda je dát si do příslušné tabulky v databázi sloupeček s časem poslední aktivity a kontrolovat vypršení v PHP.
Sice to jde nastavit v konfiguraci PHP, session.gc_maxlifetime, ale to není spolehlivé. Ta položka říká, že po uplynutí dané doby data mohou být smazána garbage collectorem, ale neříká, že se tak skutečně stane.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0