Autor Zpráva
Fanthoomas
Profil *
Ahojte, lidi potřeboval bych pomoct :)

Potřebuju udělat nějak vyhledávací tlačítko. Chci, aby mi to vyhledávalo z databáze, akorát z tabulky "zbozi" a vypsalo mi to v obsahu stranky.

Nevim si s tim ale rady :( Mohl byste mi nekdo poradit prosim? Dekuji!
shaggy
Profil
Stačí takto?
<input type="submit" value="Hledej">
Stano
Profil *
<form method="post">
<input type="text" name="co_chces_hladat">
<input type="submit" value="Hledej">
</form>

<?php

if(isset($_POST["co_chces_hladat"])){
$co_chces_hladat = $_POST["co_chces_hladat"];
//sem daj pripojenie na DB si najdi napis ale daco by si tam uz mal mat
//spravis tento dotaz na DB
$vysledky = query("SELECT * FROM `zbozi` WHERE `nazov` like '%$co_chces_hladat%'");

foreach($vysledky as $vysledok){
print_r($vysledok);
echo "<br />";
}
}



kým nenapíšeš niečo viac tak nič viac sa asi nedozvieš.
Fanthoomas
Profil *
No nenapises neco vic, ja sem napsal tak skoro vsechno :D
Proste je to vyhledavaci tlacitko k internetovymu obchodu, kde clovek bude neco chtit najit, tak muze napsat do "vyhledavace".. Proste, kdyz napise treba lednice nebo tak, tak se mu vypise slovo s nazvem lednice.. Takhle mi to staci, tak kdybyste mi mohli poradit...

Bude to neco podobneho, jako ted psal Stano.. akorat nechapu, co tam mam napsat misto toho co chces hladat, to by se mi melo nacitat z toho tlacitka..

Diky
Louka
Profil
Fanthoomas:
Nechápeš to, co napsal Stano a děláš internetový obchod?

Načítat z tlačítka je blbost, pokud chceš, aby to psal uživatel (což chceš). Musíš to načíst z <input type="text" name="co_chces_hledat"> - po odeslání formuláře tlačítkem type="submit" se do $_POST['co_chces_hledat'] uloží hodnota toho inputu a s tou pak pracuješ.

EDIT: podotýkám, že ve Stanovu kódu musíš změnit v tom SQL dotatu "nazov" za název sloupce, ve kterém chceš hledat.
Fanthoomas
Profil *
Jo dobry, tak sem si to myslel :D.. Jinak z toho tlacitka, bylo to mysleno takhle pres ten name, ja sem to ted zkousel, tak sem to delal pres form action a odkaz na jiny php zdroj.. Ale porad mi to nejak nejde.. ted mi to zase pise chybu v kode, ja uz fakt nevim :(
Louka
Profil
Fanthoomas:
ted mi to zase pise chybu v kode, ja uz fakt nevim

My také ne, když neznáme ani znění té chyby (a případné okolnosti).
Fanthoomas
Profil *
Píše mi to error v tom dotazu akorát.. Napsal sem tam slovo, presne "lednice" coz je i v DB a pise error. Ale divny, ten dotaz je dobre
Louka
Profil
Jen mě napadlo, jestli jsi to zkopíroval, tak $vysledky = query() je blbost, správně je to mysql_query()
Fanthoomas
Profil *
JJ to tam mam.. Pak sem si toho vsiml.. Ted to pro zmenu pise chybu ve foreach().. Nemas s tim nejaky napad? 8-))
Louka
Profil
no já bych místo foreach dal
while ( $radek = mysql_fetch_assoc($vysledky) ) echo $radek["nazev_sloupce"];
Keeehi
Profil
Fanthoomas:
Pokud nedodáš kód a přesné znění chybových hlášek, tak je to zbytečná ztráta času. Můžeme si vymýšlet, hádat, tipovat ale to je asi tak všechno, co s tím můžeme dělat.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: