Autor Zpráva
Tomkinss
Profil
Zdravím
Potreboval by som poradiť s výpisom z databáze.
Mám v DB záznamy ktoré majú v stĺpci Datum uložený dátum a čas cez: CURRENT_TIMESTAMP (2011-04-24 13:29:35). Potreboval by som z DB vybrať včetky príspevky zo dňa 24.04.2011.
Skúšal som:
$datum = StrFTime("%Y-%m-%d", Time());
$pristup = mysql_query("SELECT * FROM visit WHERE datum='$datum'");


Ďalej:
$datum = StrFTime("%Y-%m-%d", Time());
$rano = $datum," 00:00:00";
$vecer = $datum," 23:59:59";
// Pocet pristupov
$pristup = mysql_query("SELECT * FROM visit WHERE datum > $rano AND datum < $vecer");


Ale nechce mi to fungovať. Našiel som tu už podobnú tému, z ktorej mám aj to druhe riešenie. Ako to čo najjednoduchšie zapísať ?
Za každú radu vopred ďakujem.
panther
Profil
Tomkinss:
první dotaz nemůže fungovat, protože vypadá takto: $pristup = mysql_query("SELECT * FROM visit WHERE datum='2011-04-24'"); a taková hodnota ve sloupci datum prostě není.

Podívej se na date_format v MySQL.
Taps
Profil
Tomkinss:
zkoušel jsi něco takového ?
SELECT * FROM table WHERE datum BETWEEN '2008-10-01 00-00-00' AND '2008-12-12 23:59:59'
Tomkinss
Profil
Ďakujem za rady.
Vyriešil som to takto:
$datum = StrFTime("%Y-%m-%d", Time());
// Pocet pristupov
$pristup = mysql_query("SELECT * FROM visit WHERE datum BETWEEN '$datum 00:00:00' AND '$datum 23:59:59'");

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0