Autor Zpráva
mestolipnik
Profil
Dobrý den. Vkládám na své stránky videa z YouTube a mám tam také fotogalerii v Lightboxu. Ještě do nedávna se kod na stránky vkládal pomocí <object> (zatím to lze i nadále takto vkládat, otázka kdy tento způsob na YouTube zruší). Před nedávnem ale udělali na YouTube změnu kodu pro vkládání - standartně v iframe, tzn. kod vypada např takto:

<iframe title="YouTube video player" width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/ZY8Gl1XSV9c?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Problém je v tom, že zatímco vložení videa s kodem <object> fotografie z Lightboxu na stránce bez problémů překrývaly video aniž by byl nutný jakýkoliv zásah do kodu. Nyní s parametrem iframe prostě video zůstává stále v popředí před fotografií. Zkoušel jsem do kodu vložit wmode=transparent, bohužel nemělo to žádný efekt. Můžete prosím poradit, jak zajistit, aby video vložené z YouTube pomocí kodu iframe bylo překryté fotografií z Lightboxu? Předem děkuji za konkrétní radu. Také se omlouvám, pokud to zde někdo již řešil, mě se ale ani po hledání nepodadřilo najít řešení tohoto problému, nicméně pokud jsem toto přehlédl, předem děkuji za odkaz na řešení.
mestolipnik
Profil
Hmm, tak zatím žádná odpověď, to jako nelze řešit? Zdá se že soudruzi na YouTube nám pěkně zkomplikovali život ... :-(
nielo
Profil *
mestolipnik: Zkus na konec URL pridat promennou wmode=opaque. Vysledny iframe pak bude vypadat:

<iframe title="YouTube video player" width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/ZY8Gl1XSV9c?rel=0&wmode=opaque" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
mestolipnik
Profil
nielo:
Díky za radu. Vyzkoušel jsem, tak ten problém s překrýváním videa fotografií to vyřešilo, ale vystal jiný problém - po vložení wmode=opaque se video při přehrávání neuvěřitelne seká. Pokud ten kod odstraním, tak to jede v pohodě. Tak ted už jsem z toho vážně jelen. Jinak zde je odkaz na stránky, kde tento problém řeším, tak pokud bys náhodou měl čas a chut se podívat, v čem by mohl být problém. Jde mi o videa u článků, kde jsou současně i fotografie. Momentálně tam mám videa vložená ještě starým kodem <object>. Budu vděčný za každou radu.
nielo
Profil *
Hmm, tak s tím sekáním je to podivné. Pokud se video nabufferuje, tak přehrávání by pak mělo být bez problému. Vyzkoušel bych situaci asi v různých prohlížečích na různých strojích s různým připojením. Já ten problém řešil tady http://www.elektrickybicykl.cz/sortiment/elektrokolo-lovelec-town a jak se zdá funguje.
nielo
Profil *
Ještě zkus wmode=transparent.
Tady je o tom taky zmínka http://blog.zdenekvecera.cz/item/flashove-youtube-video-z-index-a-wmode.
Nebo treba taky zkusit z URL smazat rel=0, tak aby v URL byla jen jedna proměnná, a to ta wmode. Ale nezdá se mi, že by to způsobovalo to sekání.
Jinak nezbývá než googlit.
mestolipnik
Profil
nielo:
Tak na ten tvůj odkaz jsem se koukal a je to stejné - v IE8 to také seká, když to přehraju přímo v YouTube je to OK. Zkoušel jsem vše co jsi mi poradil, nicméně výsledek stejný - v IE8 při přehrávání videa dochází k mírnému ale znatelnému trhání obrazu, což je nepřijatelné. Takže pokud nemá nikdo lepší řešení, zatím budu vkládat starý kod - dokud to bude YouTube umožnovat, pouze kde nebudu mít fotogalerii tak budu vkládat iframe. Lepší řešení mě nenapadá. Nějak na tuto podstatnou maličkost na YouTube při testování asi pozapoměli ...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: