Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
wiston Profil * |
#1 · Zasláno: 25. 4. 2011, 20:52:51
Ahoj, přemýšlím teď jak udělat rozložení obrazovky, kdy vlevo je obdélník na menu, a zbylý obdélník je obsah webu. Mezi těmito obdélníky mám malou mezeru. Stránky vytvářím na notebooku 16:9 a napozicoval jsem to celé absolute, a jednotlive vzdálenosti od stran monitoru jsem napsal v mm, jak mi zde někdo poradil na fóru. Přesto ale na klasickém 17-ti palcovém čtvercovém monitoru nefunguje vše jak má, a obdélníky se překrývají. Není tedy nějaký lepší způsob jak napozicovat takto jednoduché rozložení rámu tak aby to drželo ?
|
||
Petr ZZZ Profil |
#2 · Zasláno: 25. 4. 2011, 21:01:13 · Upravil/a: Petr ZZZ
Jestli rámy myslíš skutečně rámy, doporučuji rámy nepoužívat. Raději se podívej na Pixyho návod na dvousloupcový layout.
|
||
David1256 Profil |
#3 · Zasláno: 25. 4. 2011, 21:03:56
Klidně si to všechno pozicuj podle position (i když to není zrovna košér), ale nepozicuj vůči obrazovce, ale vůči obsahu. Tzn. obal si rámce nějakým divem, kterému nastavíš margin:auto; position:relative; Pak se ti budou všechny hodnoty position počítat od kraje toho divu (obsahu stránky). Jinak bude lepší, jak říká Petr ZZZ přejít od rámů k plovoucím rozvržením.
|
||
wiston Profil * |
#4 · Zasláno: 25. 4. 2011, 21:14:05
Díky moc, jdu si o tom tedy něco přečíst :)
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0