Autor Zpráva
wiston
Profil *
Ahoj, přemýšlím teď jak udělat rozložení obrazovky, kdy vlevo je obdélník na menu, a zbylý obdélník je obsah webu. Mezi těmito obdélníky mám malou mezeru. Stránky vytvářím na notebooku 16:9 a napozicoval jsem to celé absolute, a jednotlive vzdálenosti od stran monitoru jsem napsal v mm, jak mi zde někdo poradil na fóru. Přesto ale na klasickém 17-ti palcovém čtvercovém monitoru nefunguje vše jak má, a obdélníky se překrývají. Není tedy nějaký lepší způsob jak napozicovat takto jednoduché rozložení rámu tak aby to drželo ?
Petr ZZZ
Jestli rámy myslíš skutečně rámy, doporučuji rámy nepoužívat. Raději se podívej na Pixyho návod na dvousloupcový layout.
David1256
Klidně si to všechno pozicuj podle position (i když to není zrovna košér), ale nepozicuj vůči obrazovce, ale vůči obsahu. Tzn. obal si rámce nějakým divem, kterému nastavíš margin:auto; position:relative; Pak se ti budou všechny hodnoty position počítat od kraje toho divu (obsahu stránky). Jinak bude lepší, jak říká Petr ZZZ přejít od rámů k plovoucím rozvržením.
wiston
Profil *
Díky moc, jdu si o tom tedy něco přečíst :)

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0