Autor Zpráva
midas
Profil
Používám zdejší parazitní formulář a chtěl bych se zeptat, zda jde upravit tak, aby mi hledaná slova vkládal třeba do tabulky hledani . Děkuji moc.

<form action="http://www.google.com/search" target="_blank">
<input type="text" name="as_q" size="20">
<input type="hidden" name="as_sitesearch" value="jakpsatweb.cz">
<input type="submit" value="Vyhledat">
</form>
pcmanik
Profil
midas:
Ano da sa to tak upravit.
midas
Profil
Děkuji za odpověd, mohl byste mi říci jak?
Stano
Profil
midas:
<form action="tvoj_kod_na_ukladanie_do_mysql.php" target="_blank"> 

tam to uložíš do mysql a nakoniec to refreshnes na google. napríklad. riešení je veľa.
pcmanik
Profil
midas:
Budete potrebovat databazu, v nej si vytvorite tabulku hledani, nasledne pri kazdom hledani do tabulky vlozite novy zaznam.
ninja
Profil
midas: Můžete využít Google Custom Search, který Vám nabídne detailní statistiku a možnost přividělat si něco na reklamě. Nebo, pokud používáte Google Analytics, navěsit na formulář Event Tracking.
midas
Profil
Takže mám napsat:

<form action="http://www.google.cz/search" target="_blank">
<form action="hledani-formular.php" target="_blank"> 
<input type="text" name="as_q" size="15">
<input type="hidden" name="as_sitesearch" value="widas.cz">
<input type="submit" value="Vyhledat">
</form>
kde hledani-formular.php je

<?
$serverDb = 'localhost'; // localhost?
$uzivatelDb = '';
$hesloDb = '';
$db="";
$spojeni=mysql_connect($serverDb, $uzivatelDb, $hesloDb);
mysql_select_db($db, $spojeni);
$ahoj='hledani';
$vysledek = mysql_query( "insert into $_POST[ahoj] values('$_POST[as_q]')", $spojeni);


- toto bohužel nejde. Co mám napsat do formuláře, aby se ta hodnota přenášela? Klíčový asi bude řádek
<input type="text" name="as_q" size="15">


Všem moc děkuji za reakce, to ninja: právě já bych rád měl webovky jen mnou vytvořené, dělám je pro zábavu a chci se něco přiučit :-)
Keeehi
Profil
midas:
klíčový je řádek <form action="http://www.google.cz/search" target="_blank"> přesněji action. To musí směřovat na váš server. A po uložení návštěvníka přesměrujete už na google.
midas
Profil
Ok, jak mám ale návštěvníka refreshnout na požadovanou adresu?
{$vysledek = mysql_query( "insert into $_POST[ahoj] values('$_POST[hledani]','$datum')", $spojeni);
echo "

<meta http-equiv="refresh" content="5;url=http://www.google.com/search?as_q='$_POST[hledani]'&as_sitesearch=widas.cz">";}
?> 

Toto nefunguje, podle mě to je i blbost, co jsem napsal, tak mně prosím nenadávejte ;-)
pcmanik
Profil
midas:
Ano komplet je to blbost, nauc sa zaklady php. Zrejme nepotrebujes refresh, ale presmerovanie, teda header, hladaj strycek google, alebo tato diskusia ti pomoze. A ked si to nebol schopny vyriesit za 10 mesiacov, radsej to nechaj uz tak
midas
Profil
Header jsem už zkoušel, ale nefungoval, teď to již jde, šlo o to použít ob_start() a
ob_end_flush() Díky za rady...


hesla, databáze...
header("Location: http://www.google.cz/search?as_q='$_POST

[hledani]'&as_sitesearch=widas.cz"); 
{$vysledek = mysql_query( "insert into $_POST[ahoj] values('$_POST[hledani]','$datum')", 

$spojeni);};

ob_start();
ob_end_flush();
?>
jenikkozak
Profil
midas:
šlo o to použít ob_start() a
ob_end_flush()
A nebo dát přesměsměrování až za uložení dat do databáze, že?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: