Autor Zpráva
NutT
Profil
Prosim Vás potřeboval bych poradit. Mám tento kód který mi vypisuje obrázky z databáze ale vypisuje je pod sebe a ja bych neak potreboval udelat aby vypisoval vzdy 3 na radku. Ubec nevim jak na to diky za rady a napady.


if ($act=='view'){
$sql="SELECT * FROM tbl_image where id=$id";
$rst=mysql_query($sql) or die('gagal');
$data=mysql_fetch_array($rst);
$type=$data[type];
Header("Content-type: $type");
echo $data[image];
}

if ($act=='del'){
$sql="DELETE FROM tbl_image where id=$id";
$rst=mysql_query($sql) or die('gagal');
}

if($submit)
{
$type = $_FILES['file']['type'];
copy ($_FILES['file']['tmp_name'], "tmp/tmp.jpg") or die ("Could not copy");
$filer="tmp/tmp.jpg";
$handle = fopen($filer, "r");
$pure = addslashes(fread($handle, filesize($filer)));
$sql = "insert into tbl_image(image,type) values('$pure','$type')";
$result = mysql_query($sql,$cn)or die(mysql_error());
}

$sql="SELECT * FROM tbl_image";
$rst=mysql_query($sql) or die('gagal');
while ($data=mysql_fetch_array($rst)){
$id=$data[id];
echo "ID obrazku: $id <br><img src='./image.php?act=view&id=$id'><br><a href='./nahr.php?act=del&id=$id'>Smazat obrazek</a><br><br>";
}

?>
ra100
Profil *
Otázka znie, máš pevne stanovenú šírku a výšku obrázkov pri zobrazovaní ?
width: x;
height: x;
?
alebo nie ?
NutT
Profil
nemam to jsem taky chtel ale hazelo mi to chybu ...
shaggy
Profil
NutT:
Akú chybu ti to preboha mohlo hádzať? Načo nám sem dávaš php skript, keď máš problém so štýlovaním. Dokážeš urobiť výpis z DB, nedokážeš si naštudovať pár jednoduchých článkov/rád o tom, ako štýľovať stránku a zobraziť elementy vedľa seba?
NutT
Profil
Jednoduse jsem se zeptal jak na to, rada typu najdi si to je sice pekna ale pro me neuzitecna ale diky. Nevim proc resit pevnou vysku a sirku kdyz to od Vas nechci... Staci mi jen naznak toho jak na to, jak mam nastavit aby se mi zobrazovali pouze 3 výpisy vedle sebe ??
ra100
Profil *
Neviem, aký máš kompletný systém kódov a vzťahov medzy kodom a css.
moje riešenie sa opiera o css.
teoreticky -
/* vodorovný obr. */
img {
width: 60px;
height: 40px;
}
/* zvyslí obr. */
img.img1 {
width: 60px;
height: 40px;
}

maximálny width obrázku je 3x60px = 180px.
Možeš to teda celé uzavrieť do neakého
div {
width: 180px
height: auto;
}
ak chceš neaký margin, alebo padding medzy obrázkamy, tak si to tam pridaj.
ra100
Profil *
ra100:
sorry
chybčka opravujem
/* vodorovný obr. */
img {
width: 60px;
height: 40px;
}
/* zvyslí obr. */
img.img1 {
width: 40px;
height: 60px;
}
Stano
Profil
echo "ID obrazku: $id <br><img src='./image.php?act=view&id=$id'><br><a href='./nahr.php?act=del&id=$id'>Smazat obrazek</a><br><br>"; 


keď si dáš za každým obrázkom enter "<br>" tak to asi nebudeš mať vedľa seba. vo vnútri echa používaj ' jednoduché úvodzovky. potom to nebude hádzať chybu.

ak chceš vypísať tri obrázky vedľa seba tak enter musíš dávať len za každým tretím obrázkom.
NutT
Profil
Stano:
keď si dáš za každým obrázkom enter "<br>" tak to asi nebudeš mať vedľa seba. vo vnútri echa používaj ' jednoduché úvodzovky. potom to nebude hádzať chybu.
>
ak chceš vypísať tri obrázky vedľa seba tak enter musíš dávať len za každým tretím obrázkom.

<br> tam je proto aby kdyz se to zobrazuje pod sebou tak aby tam byla mezera, ale i kdyz to <br> smazu tak to vedle sebe nebylo...

ra100: díky zkusim to tako :)
shaggy
Profil
NutT:
Jednoduse jsem se zeptal jak na to, rada typu najdi si to je sice pekna ale pro me neuzitecna ale diky. Nevim proc resit pevnou vysku a sirku kdyz to od Vas nechci
OK, tak ti poradím ako na to, aby si to nemusel hľadať. Použi float. Zapojiť hlavu a prejaviť trochu vlastnej iniciatívy snáď dokážeš.
+ stále si mi neodpovedal, prečo sem pcháš kopec riadkov php kódu, keď máš problém so štýľovaním.
Stano
Profil
NutT:
keď by si odstránil všetky <br> tak by si to vedľa seba mal. samozrejme na konci riadku sa to automaticky zalomí do ďalšieho.
shaggy:
ak chce mať práve 3 vedľa seba tak to musí riešiť už na úrovni php. riešiť to tak že:
<div style="width: 310px;">
  <img src="" style="width: 100px;">
  <img src="" style="width: 100px;">
  <img src="" style="width: 100px;">
  <img src="" style="width: 100px;">
  <img src="" style="width: 100px;">
</div>
mi nepríde úplne košér. aj keď by to malo fungovať.
shaggy
Profil
Stano:
ak chce mať práve 3 vedľa seba tak to musí riešiť už na úrovni php
Nie, nemusí. Nevidím výslednú stránku, tak mu nevieme poradiť, ale vo väčšine prípadov nie je problém to naštýlovať tak, aby sa to zobrazovalo podľa jeho predstáv aj bez nutnosti použitia php.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: