Autor Zpráva
perwin
Profil
Ahoj,
hledám už docela dlouho javascript, podobný např. těm ve hrách, jako že: máte třeba inventář. V něm jsou políčka (např. 20) a ve třech z nich jsou 3 objekty. Jeden je např. klobouk, druhý jsou boty a třetí jsou kalhoty. Potom tam máte i obrázek postavy. U každé části postavy, kterou (tu část) lze vybavit nějakým objektem, tak tam je políčko. Třeba u hlavy, u těla, u nohou a u chodidel. A já hledám script, kde bych mohl myší přesunout třeba klobouk do políčka u hlavy apod. Jde ale i o to, aby mi to nepovolilo ten klobouk přesunout třeba do políčka u chodidel, kam tedy klobouk nepatří, ale patří tam boty, které by tam samozřejmě šly, a ten klobouk by mi to vrátilo do inventáře. A samozřejmě mi jde i o ukládání do MySQL databáze. Jestli jste už někde viděli podobný script, tak mi ho prosím pošlete, nebo odkaz na něj. Nebo aspoň tutoriál, jak na to.
Také by to šlo i přes Flash, jako je např zde: http://www.freeactionscript.com/2008/11/drag-drop-snap-inventory-system-v2/ - ale myslím, že s JS by mi to šlo líp.
Děkuji

EDIT: Něco jako je zde: http://www.elated.com/res/File/articles/development/javascript/jquery/drag-and-drop-with-jquery-your-essential-guide/card-game.html ještě s možností přehazování mezi čísli (těmi co ještě nebyli přiřazeny k slovu) a možností vrátit to číslo ze slova zpět nahoru... Přesně to hledám.

2. EDIT: Teď jsem narazil na toto: http://www.webresourcesdepot.com/wp-content/uploads/file/jquerydragdrop/ - má to dokonce i AJAX tak, jak bych ho potřeboval! Nojo, jenže tam není to přesouvání do druhých polí a to potvrzení, jestli to pasuje ("3" do "three", nikoli do "four").
Šlo by to nějak namíchat? Prosím poraďte mi, děkuji...
pcmanik
Profil
Staci ti jQuery + jQuery UI
perwin
Profil
pcmanik:
Staci ti jQuery + jQuery UI
Nevím, co myslíš..?
pcmanik
Profil
perwin:
google
To by si sa s tym ale musel pohrat, cely skript tam mat nebudes.
perwin
Profil
pcmanik:
A pomůžeš mi prosím s tou úpravou?
pcmanik
Profil
perwin:
Prepac, ale to by bolo na dlhsie, jednak na to teraz nemam cas, a zadarmo by to tiez nebolo, nakolko by to par hodin zabralo.
_es
Profil
perwin:
Nečakaj, že ti niekto zdarma napíše kompletnú aplikáciu pracujúcu s rozličnými technológiami na klientskej aj serverovej strane.
Nečakaj, že na hocijakú vec, čo si vymyslíš, nájdeš manuál na presne tú konkrétnu vec.
Sú to rozličné technológie, študuj tú konkrétnu technológiu: JS, databázy, nejaký serverový jazyk (asi PHP), ...
perwin
Profil
_es:
No, nečekám, že mi někdo dá kompletní kód. Jenom třeba radu, jak začít.
JS ovládám, PHP taky, akorát mi vrtá hlavou jQuery, přijde mi to úplně odlišné od JS a nevyznám se v tom, to syntaxe AJAXu je aspoň hodně podobná syntaxi JS...
_es
Profil
perwin:
akorát mi vrtá hlavou jQuery, přijde mi to úplně odlišné od JS
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=8&topic=106539#jquery
pcmanik
Profil
perwin:
Prave jQuery by malo byt velmi jendoduche pre teba, ak ovladas js, resp. oficialna dokumentacia od jQuery ta vsetko nauci, na vsetko su tam aj priklady.
perwin
Profil
pcmanik:
Takže myslíš že je možné namíchat tento http://www.elated.com/res/File/articles/development/javascript/jquery/drag-and-drop-with-jquery-your-essential-guide/card-game.html a tento http://www.webresourcesdepot.com/wp-content/uploads/file/jquerydragdrop/
příklad?
Děkuji za odpovědi
pcmanik
Profil
perwin:
Ano je to mozne, pozri si priklady na obydvoch strankach jQuery a jQuery UI
perwin
Profil
pcmanik:
Tak to moc díky za rady, jestli to lze tak jednoduše namíchat, tak to je dobře. :-)

EDIT: Aha už vidím jak je to jednoduché... stačí si s tím jenom pohrát... :-)
perwin
Profil
Prosím poraďte mi... už jsem trochu pokročil s úpravou kódu (tam kde byly ty karty):
<!doctype html> 
<html lang="en"> 
<head> 
 
<title>A jQuery Drag-and-Drop Number Cards Game</title> 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8"> 
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"> 
 
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5.0/jquery.min.js"></script> 
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8.9/jquery-ui.min.js"></script> 
<script type="text/javascript"> 
 
var correctCards = 0;
$( init );
 
function init() {
 
 
  // Restartovat
  $('#cardPile').html( '' );
  $('#cardSlots').html( '' );
 
  // Vytvořit zamíchané karty a pod nimi přidělené sloty - nefunguje! 
  var numbers = [ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ];
  numbers.sort( function() { return Math.random() - .5 } );
 
  for ( var i=0; i<10; i++ ) { // karty:
    $('<div>' + numbers[i] + '</div>').data( 'number', numbers[i] ).attr( 'id', 'card'+numbers[i] ).appendTo( '#cardPile slotU'+numbers[i] ).draggable( {
      containment: '#content',
      stack: '#cardPile div',
      cursor: 'move',
      revert: true
    } );  // sloty:
    $('<div>' + numbers[i] + '</div>').data( 'number', i ).attr( 'id', 'slotU'+numbers[i] ).appendTo( '#cardPile' ).droppable( {
      accept: '#cardPile div',
      hoverClass: 'hovered',
      drop: handleCardDrop
    } );        
  }
 
  // Vytvořit druhé karetní sloty
  var words = [ 'one', 'two', 'three', 'four', 'five', 'six', 'seven', 'eight', 'nine', 'ten' ];
  for ( var i=1; i<=10; i++ ) {
    $('<div>' + words[i-1] + '</div>').data( 'number', i ).appendTo( '#cardSlots' ).droppable( {
      accept: '#cardPile div',
      hoverClass: 'hovered',
      drop: handleCardDrop
    } );
  }
  
 
}
 
function handleCardDrop( event, ui ) {
  var slotNumber = $(this).data( 'number' );
  var cardNumber = ui.draggable.data( 'number' );
  
  $('#slotU'+'number').
 
  // Pokud je karta nad správným slotem, tak ať se k němu přilepí
 
  if ( slotNumber == cardNumber ) {
    ui.draggable.position( { of: $(this), my: 'left top', at: 'left top' } );
    ui.draggable.draggable( 'option', 'revert', false );
  } 
 
 
}
 
</script> 
 
</head> 
<body> 
 
<div class="wideBox"> 
  <h1>Drag-and-Drop with jQuery: Your Essential Guide</h1> 
  <h2>A Number Cards Game</h2> 
</div> 
 
<div id="content"> 
  <div id="cardPile"> </div>  
  <div id="cardSlots"> </div> 
 
</div> 
 
</body> 
</html> 
 

Jak jsou tam ty sloty pod kartami už na začátku, tak z nich ty karty nelze zvednout... poraďte mi prosím, proč...
Živá ukázka zde: http://mujdesign.g6.cz/dd/index.html
Děkuji
pcmanik
Profil
Ty asi nevies ako sa jQuery, alebo aj javascript pouziva, ty totizto vo svojom kode vytvaras funkciu init(), ktoru je ale este potrebne urcitym sposobom zavolat...
perwin
Profil
pcmanik:
Ta funkce tam už byla předtím, já si tam jenom dodal vyrobení těch slotů pod karty, asi jsem něco přehlédl a teď to nemohu najít. Co jsem přehlédl? A jakým způsobem jí mám zavolat? Prosím poraď mi. Děkuji
pcmanik
Profil
perwin:
Prepac, ale nemam cas sa teraz zaoberat inymi vecami takto do hlby, mozno ti poradi niekto iny.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0