Autor Zpráva
candiess
Profil
Dobrej, chtěl bych docílit toho, že když se mi vypisuje dlouhý text z db, tak aby byly ty řádky podtržené, chtěl byh z toho udělat něco jako sešit..

1. možnost je, že to udělám přes text-decoration: underline;, ale chci aby ta lajna pod tym textem byla jinčí barvy, jde toho nějak docílit?
2. možnost, nějaká vlastnost, která určuje vlastnosti všech řádků daného elementu..

Díky moc
kweedak14
Profil *
Zkus třeba css vlastnost border-bottom
www.w3schools.com/css/pr_border-bottom.asp
Bubák
Profil
1. http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=7&topic=125770#2
http://teststranek.kvalitne.cz/podtrzeni-barva/
Na rozdíl od sešitu bude končit podtržení tam, kde končí poslední slovo v řádku, což bude nejvíc patrné na posledním řádku.

2. Jen pro první řádek, ale to asi víš.
candiess
Profil
nechápete mě..

<div class="linky-clanku">
amsdklmfdklf<br>
fsdfsfdasfsafd<br>
fsdfasfsf<br>
</div>

#linky-clanku {
background: url(images/linky.png);
}

ale tímto způsobem se nikdy netrefím a pak jsou linky přes text..

ja bych chtěl něco, co je jako
#linky-clanku text {
borde-bottom: 1px solid grey;
}


kde ten text je vlastně veškerý obsah, který obsah v tom elementu, a tím docílím, že veškeré řádky jsou podtržené.. má někdo nějaké řešení?
Chamurappi
Profil
Reaguji na candiesse:
Samotný text můžeš podtrhnout tak, že nastavíš border-bottom elementu s display: inline, kterým ho celý obalíš. Ale čára se pak neukáže tam, kde není text.
candiess
Profil
Chamurappi:
to je velice podobné text-decoration: underline, ale ja bych to potřeboval přes celý řádek a i tam kde text není, existuje na to něco.?
Keeehi
Profil
line-height:*px
místo * vlož velikost řádku
blaaablaaa
Profil
Keeehi:
+ vynulovat vrchni a spodni marginy/paddingy
Chamurappi
Profil
Reaguji na Keeehiho:
Ovšem některé prohlížeče umožňují tyhle pixely zvětšovat při zvětšování písma, takže to nemusí sedět.
Taurus
Profil
Nedávno jsem se tím zabýval a vážně jinak, než srovnat odsazení s obrázkem, mi nešlo. Teď se mi podařilo srovnat vše v prohlížečích FF, O, CH a IE8 (netuším co ostatní). Jistota by měl být 150% line-height, viz ukázka:

http://jpw.odemne.com/linkovany-papir/

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0