Autor Zpráva
Martin02
Profil
Dobrý den,
můj web je téměř hotový, ale je tu ještě něco třeba udělat a já nevím jak na to.
1. Na serveru, kde bude můj web není nainstalovaná MySQL (nepište, že jí tam mám zprovoznit, protože to není můj server), tudíž bych si chtěl dát MySQL někam na Freehostingový server a data čerpat z ní. Ovšem mi nejde se připojit k MySQL, která je na jiném severu. Zatím mám mé nedodělané stránky na php5 a chtěl bych se z nich připojit na mysql.ic.cz. Přihlašovací jméno je ic_example_data. Prosím napište sem řádek "mysql_connect...", který se k ní připojí.

2. Chci si udělat vysouvací menu (jako třeba zde). Kód je zde:
<style> #vysunute_menu { visibility: hidden; } </style>
<li><a href="#" onmouseover="document.getElementById('vysunute_menu').style.visibility = 'visible';">Po najetí vysunout</a></li>
<li id="vysunute_menu"><a href="#" onmouseover="document.getElementById('vysunute_menu').style.visibility = 'visible';" onmouseout="document.getElementById('vysunute_menu').style.visibility = 'hidden';">Vysunuté menu</a></li>

Toto mi funguje, až na jednu věc. Když najedu na "Po najetí vysunout", zorazí se ta další položka. Když z ní odjedu kurzorem pryč, zmizí, ale když z té položky odjedu kurzorem zpět na položku "Po najetí vysunout" a z ní někam pryč, aniž bych najel na "Vysunuté menu", položka "Vysunuté menu" tam zůstane. Co s tím?

3. Chci aby se po každém shlédnutí stránky zapsala do SQL data jako IP, datum a čas, prohlížeč. IP je v pohodě stejně jako datum a čas, ale nevim, jestli se dá s PHP zjistit prohlížeč. Myslím, že ne, ale javascriptem to jde. Jak mám udělat, aby se data (informace o prohlížeči) získané javasriptem zapsala do SQL?

Předem moc děkuji za odpověď.
YoSarin
Profil
1. to bude asi problém - většina hostingů nemá povolené přihlášení odjinud než z localhostu (a ani po nich nechtěj aby to změnili). Navíc některé (i placené) hostingy mají přímo podmínku, že se k databázi nesmí přímo připojovat jiné aplikace/stroje. Takže to buď budeš muset přesunout, nebo si na ic.cz udělat nějaké php api, které budeš z php5 volat a on obude zpracovávat co potřebuješ (imo by bylo lepší to přesunout...). Navíc php5.cz MySQL databázi poskytuje - určitě na tom serveru neběží?

3. zkoukni $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']; - ale spoléhat na to nemůžeš... Existují rozšíření která ho dovedou změnit dle libosti (ve FF pokud pamatuju stačilo zapnout/vypnout firebug a signatura UA se změnila - co já jsem se narozčiloval proč mě nějaká aplikace pořád odhlašuje :) )
Martin02
Profil
YoSarin:
určitě na tom serveru neběží?: Na php5 mi sice MySQL běží bez problémů, ale ten můj web až bude hotový nahraju na jiný server (ne freehosting), na kterém mysql není. Tak to by pak mělo jít se připojit na ic, když to nebude na freehostingu ne?
YoSarin
Profil
Martin02:
Tak to by pak mělo jít se připojit na ic, když to nebude na freehostingu ne?
Nemyslím si - jednak to nebude povolené v nastavení mysql serveru, druhak to bude mít ic.cz nějakým způsobem ošetřené v podmínkách... Freehostingy žijí z reklamy - a pokud by poskytovaly pouze DB, tak nemají kde tu reklamu zobrazovat... Promiň mi mou zvědavost, ale kam to chceš přesouvat že tam není databáze? Pokud ji tvoje aplikace potřebuje, a ty jsi s tím při návrhu počítal, tak mi tenhle krok přijde nelogický... Navíc pokud by ses pokoušel do db připojovat na jiný stroj, který může být někde bůhví kde, tak to může být pekelně pomalé...
Martin02
Profil
Já ani nevím kde to bude. Zkrátka po mě kamarád chce abych mu udělal stránku s tímm, že tam není databáze. Tak se to pokouším udělat...
YoSarin
Profil
V tom případě se nabízí několik možností:
1) počítat s tím že tam DB prostě nebude a napsat to tak, že nebude potřeba
2) přesvědčit kamaráda aby to dal někam, kde db bude
3) mít databázi jinde a napsat si k ní API se kterým budeš komunikovat (ale to může být opravdu pomalé)
4) použít SQLite (asi nejlepší řešení)
Martin02
Profil
YoSarin:
Nejvíce se mi zamlouvá možnost 4. Ovšem problém je v tom, že nevím co to SQLite je...
Keeehi
Profil
SQLite

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0