Autor Zpráva
lukasxxxk
Profil *
Dobrý den,

Mám takovou představu, že by se my z určité složky vypsaly všechny obrázky co tam jsou i s náhledy a po kliknutí na nějaký obrázek, aby se uložila cesta toho obrázku do nějaké proměnné. Je možné toto realizovat pomocí PHP? Případně máte s tímto někdo nějaké zkušenosti jak na to? Díky
lukasxxxk
Profil *
Realizovatelné to asi je, po kliknutí na obrázek se přesměruju na odkaz "neco.php?cesta=cestakobrazku/obrazek.jpg" a v souboru neco.php si pomocí $_GET načtu cestu a uložim do proměnné. Jaký máte názor na tuto realizaci? Myslím že by to tak šlo realizovat..
Medvídek
Profil
lukasxxxk:
Asi by to šlo :)

if(isset($_GET["galerie"])){
     $galerie=$_GET["galerie"];
     $koncovky = array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif');      
     $fotky=opendir("./reference/".$galerie);
     if(!$fotky) {echo "chyba otevření galerie";}
     echo "<h1>".autoUTF($galerie)."</h1>";
     while (($soubor = readdir($fotky))!==false){       
        if(in_array(strtolower(pathinfo($soubor, PATHINFO_EXTENSION)), $koncovky)){
        echo "<div class=\"fotka\"><a href=\"../nahled.php?vyska=600&url=./reference/".rawurlencode($galerie)."/".rawurlencode($soubor)."\" title=\"".autoUTF($galerie)."\"><img src=\"../nahled.php?sirka=140&url=./reference/".rawurlencode($galerie)."/".rawurlencode($soubor)."\"></a></div>\n\n";
        }
     }
     closedir($fotky);
    
 }
Ernie
Profil
Vizte také práci se soubory, případně PHP manuál.
<?php
$pripony = array(".png", ".jpg", ".gif");
$adr = "./";
$adresar = opendir($adr);
while($soubor = readdir($adresar))
 {
 if(array_search($pripony, substring($soubor, strlen($soubor)-4))!==false)
  {
  echo "<a href=\"neco.php?cesta=".$adr.$soubor"\"><img src=\"".$adr.$soubor."\" style=\"max-width:180px;max-height:180px\"></a>";
  }
 }
closedir($adresar); 
?>

Ale bylo by lepší mít ty miniatury nachystané.
fotozbranek
Profil
Ernie:

Nevím jestli jsem u správného topicu, ale teď tu řeším podobný problém s náhledy, jak by se to prosím udělalo, pokud bych měl miniatury nachystané? Mám adresář fotek v originálním rozlišení a současně jsou zde miniatury pojmenované *_nahled.jpg

Problém je tam, že mi php vypíše fotky na stránku dvojmo, jak náhledy, tak originály ... pokud nechám jen originály a pomocí css je zmenším na náhledy, tak to zase bude příliš zatěžovat server, rád bych tedy nějak propojil náhledy s originály....

část skriptu vypadá takto:

<?php
            foreach (glob('galerie/reportaz/*.*') as $image)
            {
                echo "<a href=\"$image\" class=\"photo\" rel=\"q42\" data-lightbox=\"image-1\"><img src=\"$image\" style=\"height:187px; margin:11px\"></a>";
            }
            ?>

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: