« 1 2 »
Autor Zpráva
krnac
Profil *
Zdravím, musím obejít eshop - výrobce prodávaného zboží zakázal uvádět ceny. Na forpsi jdou vyrábět formuláře, s kódem formulářů umím trošku pracovat (jako duplikovat, přejmenovávat názvy atd.), ale potřeboval bych nějaké vzory. Jako např. dva komboboxy vedle sebe atd. Musím udělat formulář pro prodej bot. Musí tam tedy být volba pro vybrání vzoru, velikosti atd. Je možno mi je poslat na mail, nebo jsou někde na webu?

Moderátor Petr ZZZ: Titulek „rozsáhlí formulář“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Tori
Profil
krnac:
Jestli hledáte <select>, který se mění v závislosti na hodnotě v jiném <select>u, vyberte si tady: http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=8&topic=100130
krnac
Profil *
Myslím přímo vzory, které by vypadaly nějak takto:

<span style="color: #54A21E;">______________ Osobní údaje ________________________________ </span>
<br>
<br>
<label for="jmeno_a_prijmeni"><b>Jméno a příjmení</b></label><br />
<input type="text" id="jmeno_a_prijmeni" name="Jméno a příjmení" size="30" /><br />
<label for="adresa"><b>Adresa</b></label><br />
<input type="text" id="adresa" name="Adresa" size="30" /><br />
<label for="kontaktni_telefon"><b>Kontaktní telefon</b></label><br />
<input type="text" id="kontaktni_telefon" name="Kontaktní telefon" size="30" /><br />
<label for="kontaktni_email"><b>Kontaktní email</b></label><br />
<input type="text" id="kontaktni_email" name="Kontaktní email" size="30" /><br />
<br>
<br>
<br>
<span style="color: #54A21E;">______________ Produkty ________________________________ </span>
<br>
<br>
<label for="volba_zbozi"><b>Volba zboží</b></label><br />
<select id="volba_zbozi" name="Volba zboží">
<option>Stélky</option>
<option>Obuv</option>
<option>Stélky i obuv</option>
</select><br />
<br>
<label for="sortiment"><b>Sortiment</b><br> Vzor: 2páry stélek - vel.39, 1 pár stélek - vel.40.<br> 1 pár obuvi vzor 501 - vel.37 (šedá velur)</label><br />
<textarea id="sortiment" name="Sortiment" cols="40" rows="5"> 
</textarea>

Z toho už bych si udělal svůj vlastní, jen musím vidět jak to vypadá, potřebuji z toho udělat skutečně trošku rozsáhlejší a nejlépe s komby vedle sebe, nebo kombo a vedle něj kolonka pro počet. Když tak alespon vzor toho komba s kombem vedle něj, nebo polem vedle něj.. Kdysi jsem to zkoušel sám - něco jsem měl špatně a spadly mi všechny weby pod mou doménou na systému webnode.

Moderátor Petr ZZZ: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
krnáč
Profil *
prošel jsem všechny vaše nápovědy a nefunguje mi to, bv§bez se výběrový seznam neukazuje. Kód vkládám přes form na forpsi, kde ho potřebuji vytvořit.. Potřebuji aby mi zapadli do kodu který uvádím shora - můžu Vás poprosit o kod, který mi zobrazí dvě komba vedle sebe aby zapadl do uvedeného kodu.. Moc díky
okolojdouci
Profil *
krnac:
Myslím přímo vzory, které by vypadaly nějak takto:
potřebuji z toho udělat skutečně trošku rozsáhlejší a nejlépe s komby vedle sebe

Prostě máš problém, že neumíš popsat co chceš. Jestli ti jde o složitější uspořádání formuláře, udělej to pomocí tabulky.

Jestli máš problém jiný, dej odkaz na živou stránku a popiš, co chceš.
krnáč
Profil *
Např. zde: http://www.oknapavlik.cz/poptavkovy-formular/ je formulář vytvořený na forpsy. Jak je výběrový seznam s obsahem PANELOVÝ DŮM, tak potřebuji aby vedle něho byl ještě jeden. Formulář chci použít pro prodej obuvi. Tudíž v levém bude např. OBUV VZOR 1 a v pravém bude velikost, popř. bych vytvořil i třetí, kde bude barva atd..

I když první select box je možná zbytečný, protože v něm další zboží nebude, co by jste mi poradil? Jde mi hlavně o to, aby kod zapadal do konceptu shora uvedeném, pokud je v kodu java nebo něco jiného, tak to nefunguje.. Prostě potřebuji rozsáhlí form. Nejsem žádný programátor ale pokud ten kod uvidím, tak už se v něm dokážu orientovat a postavit si ho..

Moc díky předem za radu
krnáč
Profil *
také může nastat situace, že si zákazník bude chtít na kliknout např. 2páry obuvi s jinou velikostí, lze vytvořit i takovou aplikaci, která po navolení vygeneruje další nabídku pro zvolení zboží? např. zákazník si pomocí checkboxu kde budou 2 - 3 vedle sebe zvolí zboží které potřebuje. Po zvolení v posl. boxu se vytvoří obj. zboží a box bude připraven na navolení další nabídky. Rozumíme si?
okolojdouci
Profil *
<table>
  <tr>
    <td>
      <select>
        <option>Stélky</option>
        <option>Obuv</option>
        <option>Stélky i obuv</option>
      </select></td><td>
      <select>
        <option>Stélky</option>
        <option>Obuv</option>
        <option>Stélky i obuv</option>
      </select>
    </td>
  </tr>
</table>


Jak funguje administrace na forpsi, netuším.
okolojdouci
Profil *
krnáč:
lze vytvořit i takovou aplikaci, která po navolení vygeneruje další nabídku pro zvolení zboží?

Lze, ale ne v html. Jestli tam funguje JS (to by pro velmi jednoduchý proměnlivý form stačilo), nevím. Prakticky neomezené možnosti lze řešit pomocí php (jesp. ajaxu), ale jestli se pohybuješ v nějakém jejich RS, tak to skoro určitě nepůjde.
krnáč
Profil *
Tj. přesně ono!!!! moc díky. Ještě se budu opakovat s posl. otázky, jde udělat to, aby se v tomto boxu vytvořilo obj. zboží, box se vynuloval, přičemž by vytvořil seznam navoleného zboží a byl připravený pro další navolení?

V takovém to případě, budu muset vytvořit ca. 30 stejných boxů, pro např. takovouto velkou objednávku.. Někdo si může chtít naklikat několik různých variant zboží.. jakožto velikost obuvi a počet obuvi.. samozřejmě tam můžu dát prázdné pole aby si je tam lidé vepsali ale někteří chtějí i komfort a jen si to naklikat..
okolojdouci
Profil *
okolojdouci:
jde udělat to, aby se v tomto boxu vytvořilo obj. zboží, box se vynuloval, přičemž by vytvořil seznam navoleného zboží a byl připravený pro další navolení?

A já se taky budu opakovat. Dosáhnout toho lze s pomocí javascriptu (dost horší varianta), nebo javascriptu + php (slušná varianta). Není (mi) známo, jestli je toto na tom tvém webu podporováno. A počítej, že ani jedno to řešení není sranda a jestli o tom nevíš nic, tak ti to pár dní zabere.
krnáč
Profil *
jj, vaše odpověď přišla během toho když jsem psal posl. zprávu.. Moc díky, velice jste mi tu pomohli.. Pokud mohu poprosit správce, smažte prosím doménu kterou jsme uvedl jako příklad.. děkuji
krnáč
Profil *
Ještě mám dva dotazy.

1. pro první box nemám nabídku, bude tam pouze jedna věc. Jaký kod mám požít pro to, aby box neměl funkci pro rozbalení?
2. potřebuji abych měl zarovnané názvy v boxech z prava do leva, některé názvy jsou rozdílně velké a nevypadá to dobře..

Ještě jednou díky
krnáč
Profil *
Tak nakonec nastal problém, vytvořil jsem dosti rozsáhlí form ale po přijetí obj. na mail, se mi zobrazí pouze první obsah boxu, druhý již nikoli, včetně i následujících..
okolojdouci
Profil *
1. jmenuje se to select, říkej tomu select.
2. rozsáhlý form .. to nikomu nic neřekne.
3. mezi formem a tím, co ti přišlo v mailu, je skript, který zpracuje údaje z formuláře. Chyba je ve formu nebo tom skriptu.
krnáč
Profil *
Zdrojový kod ve finále vypadá takto (jak píši - do mailu mi přijde pouze info z prvního selectu + samozřejmě faktur.údaje zhora):


<span style="color: #54A21E;">______________ Osobní údaje ________________________________ </span>
<br>
<br>
<label for="nazev_firmy"><b>Název firmy</b></label><br />
<input type="text" id="nazev_firmy" name="Název firmy" size="30" /><br />
<label for="jmeno_a_prijmeni"><b>Jméno a příjmení</b></label><br />
<input type="text" id="jmeno_a_prijmeni" name="Jméno a příjmení" size="30" /><br />
<label for="ulice"><b>Ulice + ČP</b></label><br />
<input type="text" id="ulice" name="Ulice + ČP" size="30" /><br />
<label for="mesto"><b>Město</b></label><br />
<input type="text" id="mesto" name="Město" size="30" /><br />
<label for="psc"><b>PSČ</b></label><br />
<input type="text" id="psc" name="PSČ" size="30" /><br />
<label for="telefon"><b>Telefon</b></label><br />
<input type="text" id="telefon" name="Telefon" size="30" /><br />
<label for="email"><b>E-mail</b></label><br />
<input type="text" id="email" name="E-mail" size="30" /><br />
<br>
<br>
<br>
<span style="color: #54A21E;">______________ Produkty ________________________________ </span>
<br>
<br>
<label for="stelky"><b>Stélky</b></label><br />
<select id="stelky" name="Stélky">
<option>Velikost 19</option>
<option>Velikost 20</option>
<option>Velikost 21</option>
<option>Velikost 22</option>
<option>Velikost 23</option>
<option>Velikost 24</option>
<option>Velikost 25</option>
<option>Velikost 26</option>
<option>Velikost 27</option>
<option>Velikost 28</option>
<option>Velikost 29</option>
<option>Velikost 30</option>
<option>Velikost 31</option>
<option>Velikost 32</option>
<option>Velikost 33</option>
<option>Velikost 34</option>
<option>Velikost 35</option>
<option>Velikost 36</option>
<option>Velikost 37</option>
<option>Velikost 38</option>
<option>Velikost 39</option>
<option>Velikost 40</option>
<option>Velikost 41</option>
<option>Velikost 42</option>
<option>Velikost 43</option>
<option>Velikost 44</option>
<option>Velikost 45</option>
<option>Velikost 46</option>
<option>Velikost 47</option>
<option>Velikost 48</option>
</select></td><td>
<select>
<option>-- 0 párů --</option>
<option>1 pár</option>
<option>2 páry</option>
<option>3 páry</option>
<option>4 páry</option>
<option>5 párů</option>
<option>6 párů</option>
<option>7 párů</option>
<option>8 párů</option>
<option>9 párů</option>
<option>10 párů</option>
<option>11 párů</option>
<option>12 párů</option>
<option>13 párů</option>
<option>14 párů</option>
<option>15 párů</option>
<option>16 párů</option>
<option>17 párů</option>
<option>18 párů</option>
<option>19 párů</option>
<option>20 párů</option>
</select><br />


<select>
<option>Velikost 19</option>
<option>Velikost 20</option>
<option>Velikost 21</option>
<option>Velikost 22</option>
<option>Velikost 23</option>
<option>Velikost 24</option>
<option>Velikost 25</option>
<option>Velikost 26</option>
<option>Velikost 27</option>
<option>Velikost 28</option>
<option>Velikost 29</option>
<option>Velikost 30</option>
<option>Velikost 31</option>
<option>Velikost 32</option>
<option>Velikost 33</option>
<option>Velikost 34</option>
<option>Velikost 35</option>
<option>Velikost 36</option>
<option>Velikost 37</option>
<option>Velikost 38</option>
<option>Velikost 39</option>
<option>Velikost 40</option>
<option>Velikost 41</option>
<option>Velikost 42</option>
<option>Velikost 43</option>
<option>Velikost 44</option>
<option>Velikost 45</option>
<option>Velikost 46</option>
<option>Velikost 47</option>
<option>Velikost 48</option>
</select></td><td>
<select>
<option>-- 0 párů --</option>
<option>1 pár</option>
<option>2 páry</option>
<option>3 páry</option>
<option>4 páry</option>
<option>5 párů</option>
<option>6 párů</option>
<option>7 párů</option>
<option>8 párů</option>
<option>9 párů</option>
<option>10 párů</option>
<option>11 párů</option>
<option>12 párů</option>
<option>13 párů</option>
<option>14 párů</option>
<option>15 párů</option>
<option>16 párů</option>
<option>17 párů</option>
<option>18 párů</option>
<option>19 párů</option>
<option>20 párů</option>
</select><br />




<br>
<br>
<br>

<label for="poznamka"><b>Poznámka</b></label><br />
<textarea id="poznamka" name="Poznámka" cols="40" rows="5"> 
</textarea>




Co mám tedy špatně?
okolojdouci
Profil *
Těm dalším selectům přidej ID a v tom php, které to načítá, zařiď jejich načtení a zařazení do toho mailu.
krnáč
Profil *
jaké ID? nerozumím.. Na forpsi, kde tento kod vkládám, mi po uložení vygeneruje krátký html kod a ten už vkládám do redakčního systému pod modul HTML KOD. O nic více jsem se nikdy nestaral, a vždy vše fungovalo, až u tohoto kde mám selecty pod sebou.. Co mám tedy udělat?

Dále bych ještě poprosil, zdali nejde vložit něco do kodu, pokud je špatně opsaný obrázek u tl. odeslat (proti spamu). Pokud se špatně vypíše, ztratí se všechny údaje vypsané ve formu a uživatel je tak musí znovu zadávat..
okolojdouci
Profil *
krnáč:
Nastuduj si, jak se používají formuláře. Hodnoty z těch prvků musíš po odeslání taky nějak načítat, takže ty prvky musíš nějak identifikovat. Dělá se to tímhle:

<select id="stelky" name="Stélky">
krnáč
Profil *
takže všechny tyto položky (viz dole) musejí mít nějké ID? Můžete mi na částí, nmebo alespon u jedné položky z mého kodu toto ID přidat? Hned mi to bude jasné - děkuju

<option>1 pár</option>
okolojdouci
Profil *
http://www.jakpsatweb.cz/html/formulare.html#select
krnáč
Profil *
Moc to nechápu, myslíte takto?:

<label for="stelky"><b>Stélky</b></label><br />
<select id="stelky" name="Stélky">
<option>Velikost 19</option>
<option>Velikost 20</option>
<option>Velikost 21</option>
<option>Velikost 22</option>
<option>Velikost 23</option>
<option>Velikost 24</option>
<option>Velikost 25</option>
<option>Velikost 26</option>
<option>Velikost 27</option>
<option>Velikost 28</option>
<option>Velikost 29</option>
<option>Velikost 30</option>
<option>Velikost 31</option>
<option>Velikost 32</option>
<option>Velikost 33</option>
<option>Velikost 34</option>
<option>Velikost 35</option>
<option>Velikost 36</option>
<option>Velikost 37</option>
<option>Velikost 38</option>
<option>Velikost 39</option>
<option>Velikost 40</option>
<option>Velikost 41</option>
<option>Velikost 42</option>
<option>Velikost 43</option>
<option>Velikost 44</option>
<option>Velikost 45</option>
<option>Velikost 46</option>
<option>Velikost 47</option>
<option>Velikost 48</option>
</select></td><td>
<select size="2">
<option>-- 0 párů --</option>
<option>1 pár</option>
<option>2 páry</option>
<option>3 páry</option>
<option>4 páry</option>
<option>5 párů</option>
<option>6 párů</option>
<option>7 párů</option>
<option>8 párů</option>
<option>9 párů</option>
<option>10 párů</option>
<option>11 párů</option>
<option>12 párů</option>
<option>13 párů</option>
<option>14 párů</option>
<option>15 párů</option>
<option>16 párů</option>
<option>17 párů</option>
<option>18 párů</option>
<option>19 párů</option>
<option>20 párů</option>
</select><br />


<select size="3">
<option>Velikost 19</option>
<option>Velikost 20</option>
<option>Velikost 21</option>
<option>Velikost 22</option>
<option>Velikost 23</option>
krnáč
Profil *
tak už to šlape, stačilo mezi ně dát ID takto:
<select id="stelky4" name="Stélky">
krnáč
Profil *
..pro ostatní kteří by měli problém jako já, s každým SELECTEM jiní číslo ID
krnáč
Profil *
Tedko bych potřeboval rozložit form do několika sloupců, jaký kod mám použít? nemůžu to na vašem webu najít..
panther
Profil
krnáč:
s každým SELECTEM jiní číslo ID
lépe než indexovat IDčka je zvolit pole.

rozložit form do několika sloupců
koukni se třeba na float s clearem. Možná i margin a padding.
krnáč
Profil *
lépe než indexovat IDčka je zvolit pole.
Můžete mi poslat vzor v tagu?

rozložit form do několika sloupců

také bych to potřeboval v tagu - dokáži pracovat se vzorkem, odkazy které jste mi poslal odkazují na stránky kde je to pro mě složité..
panther
Profil
krnáč:
Můžete mi poslat vzor v tagu?
ne. Dostal jsi nápovědu, co hledat. Pokud chceš, můžeš i jednotlivých selectů nechat indexy - toto bylo jen doporučení, jak to udělat lépe.

Totéž platí i o zmíněných 4 CSS vlastnostech. Pokud nechápeš popis na JPW (kde je to mimochodem podané velmi dobrou formou), můžeš si o nic přečíst i z jiných zdrojů.
krnáč
Profil *
Myslel jsem že tu dokážete pomoci přímo a to i naprostým laikům, potom tato diskuze je řekl bych pro pokročilé. Laici se tak bohužel musejí hodiny probírat v odkazech na které odkazujete a studovat je než to celé pochopí.. Přitom postačí vložit TAG a je vyřešeno za pár vteřin.. Ale přesto díky
krnáč
Profil *
Prošel jsem ty vaše posl. 4 odkazy několikrát a nikde tam "tag" pro dva sloupce není
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0