Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
7Skun Profil |
#1 · Zasláno: 29. 6. 2011, 08:56:59
Dobrý den!
Vím, že je toho tu spousta, ale už se v té hromadě nevyznám: Chtěl bych poradit, jak mám vytvořit přihlášení, jen přihlášení., tak aby každý uživatel, kterého do kódu napíšu byl odeslán na jeho stránku (tu vytvořím, ale jak to odkazovat pro každého uživatele zvlášť s heslem)? Děkuji předem a krásný den!!! |
||
Darker Profil |
#2 · Zasláno: 29. 6. 2011, 11:58:04 · Upravil/a: Darker
Přihlášení se dělá pomocí cookies, nebo SESSION, která cookies používá za tebe.
Už jsem tu někde (a určitě nejen já) vypisoval ukázkový kód. A na internetu je jich spousta. Odkaz. Další odkaz. Přesměrování lze dělat pomocí: 1. HTTP hlavičky: header("Location: adresa.php"); 2. Javascriptu: location.href="adresa.php"; 3. Meta tagu. |
||
Spectator Profil |
#3 · Zasláno: 29. 6. 2011, 23:09:50 · Upravil/a: Spectator
7Skun:
„jak mám vytvořit přihlášení“ <?php //Pri loginu session_start(); $_SESSION['nazevPolozky1'] = hodnotaPolozky1; $_SESSION['nazevPolozky2'] = hodnotaPolozky2; $_SESSION['nazevPolozky3'] = hodnotaPolozky3; // nazevpolozky je v podstate nazev proměnné a hodnota je jasná. Muze tam byt treba $_SESSION['nick'] = "nickUlozenyVDatabazi"; //Presmerovani na stranku pro prihlasene header("Location: adresa.php"); //****************************** //na další stránce např: session_start(); //Zde se zjisti zda $_SESSION['nazevPolozky1'] existuje, pokud ano, uzivatel splnil nějake kroky k tomu, aby se prihlasil a tim se vytvorila tato promenna if(isset($_SESSION['nazevPolozky1'])){ //cokoliv - například ověření, že v $_SESSION['nazevPolozky1'] je to co tam má být a podobně. // + kód zobrazený přihlášenému } // ostatní veřejný kód //******************************** //při odhlašování session_start(); session_unset(); session_destroy(); |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0