Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
No5 Profil * |
#1 · Zasláno: 18. 7. 2011, 20:23:41
Zdravím, potřeboval bych poradit, jak na stránkách určím, po jaké době se mají uložené dočasné soubory v pc uživatele opět stáhnout do pc a aktualizovat se ?
Využívám na analýzu nástroj Page Speed Online od Googlu, a tam mi vyjede hláška: Využijte načítání do mezipaměti prohlížeče - Nastavení data vypršení platnosti nebo maximálního stáří v záhlavích protokolu HTTP statických zdrojů dává prohlížeči pokyn, aby již stažené zdroje načítal z místního disku, nikoli prostřednictvím sítě. Na stránce s analýzou je uvedeno: Následující zdroje uložitelné do mezipaměti mají krátkou dobu aktuálnosti. Pro tyto zdroje zadejte datum vypršení platnosti alespoň za týden Pak je tam seznam všech obrázků, které jsou na stránkách a za nimi je vždy uvedeno: (vypršení platnosti není zadáno). Jak tedy zadám kdy má vypršet platnost, a tím zajistit rychlejší načítání stránek (aby se pokaždé nestahovaly znovu a znovu, ale po tom týdnu se načetly opětovaně..) ? Prosím poradí někdo? Díky moc |
||
Leo Profil |
#2 · Zasláno: 18. 7. 2011, 20:58:28
Musíte nastavit http hlavičku Expires, například přes mod_expires a .htaccess (na webserveru Apache). Leo
|
||
No5 Profil * |
#3 · Zasláno: 18. 7. 2011, 22:30:42
Leo:
A mohl by mi ještě někdo další poradit (jak už jsem se zmiňoval v mém dotazu) jak toho docílím? Jak nastavím hlavičku http třeba přes .htaccess. Mám webhosting od Endory a .htaccess podporuje. budu velmi vděčný za nějakou konkrétní radu - postup. Děkuji |
||
pcmanik Profil |
#4 · Zasláno: 19. 7. 2011, 07:35:12
No5:
Nebud lenivy a pouzi google, hned prvy vysledok na hladanie htaccess expire |
||
No5 Profil * |
#5 · Zasláno: 19. 7. 2011, 13:48:43
Dobře :) a tedy k vysvětlení (to na konci A14400, A90, A62, A900,... ) znamená co?? :)
ExpiresActive On ExpiresDefault "access plus 4 hours" ExpiresByType application/javascript A900 ExpiresByType application/x-javascript A900 ExpiresByType text/javascript A900 ExpiresByType text/html A90 ExpiresByType text/xml A90 ExpiresByType text/css A900 ExpiresByType text/plain A62 ExpiresByType image/gif A14400 ExpiresByType image/jpg A14400 ExpiresByType image/jpeg A14400 ExpiresByType image/png A14400 ExpiresByType image/bmp A14400 ExpiresByType application/x-shockwave-flash A3600 |
||
No5 Profil * |
#6 · Zasláno: 19. 7. 2011, 14:01:19
Tak už to vím. Také jsem to našel.
Takže díky všem za rady :) |
||
No5 Profil * |
#7 · Zasláno: 19. 7. 2011, 18:07:13
A ještě jeden dotázek, je šance cacheování docílit i jinak než přes htaccess ? Jelikož na ic.cz na serverech modul ExpiresActive není povolený, ale z tech. podpory mi napsali: "k funkci určitě existují alternativy, které by vám měli fungovat a
docílíte stejného efektu"... Tak se tedy prám, existují některé další alternativy, které dokáže laik pochopit a nastavit? |
||
Časová prodleva: 14 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0