Autor Zpráva
Ben
Profil *
Ahoj, hledám řešení jak vytvořit wifi hotspot. Potřebuji následující řešení.
1. Uživatel se připojí na wifi síť.
2. Aby mu mohlo fungovat připojení do internetu, musí pustit svůj webový prohlížeč(může rovnou otevírat nějaký web), který ho automaticky přesměruje na internetovou doménu http://hotspot.domena.cz.
3. Na doméně od něj phpscript získá informace(MAC, jakou zadal původní stránku ve web prohlížeči, atd...) Současně uživateli sdělí nějakou informaci(vygenerovaná html stránka - > uvítání, atd...) a přesměruje ho zpět na jeho zadanou web adresu.

Mám už hotové a funkční připojení do internetu pomocí wifi vysílače a mikrotiku.

Potřebuji:
1. nastavit mikrotik aby přesměrovával uživatele na úvodní stránku hotspot.domena.cz
2. vědět, jak získám do php scriptu údaje z mikrotiku(MAC adresu uživatele, jakou zadal stránku, atd..)

Má s tímto někdo zkušenosti? Ocením každou radu, byť i na funkční návod podle požadavků :)
king26
Profil
MAC adresy se z mikrotiků zjistit dají, ale se stoprocentní jistotou je nepřiřadíš k tomu správnému uživateli, pokud jich tam bude více.
Dělá se to pomocí snmpwalk [snmpwalkoid, snmprealwalk]. Teď přesně nevím, podle kterých objectId se to tahá, ale je možný, že na každý verzi Mikrotiku to bude jiný. Zkusil bych něco za .1.3.6.1.4.1.14988, přesně to teď nedokážu najít. Síla signálu jednotlivých připojení se například získá pomocí .1.3.6.1.4.1.14988.1.1.1.2.1.3, kde dalších 6 čísel je MAC v desítkový soustavě, poslední číslo se verze od verze liší. Výsledkem je pak INTEGER se silou signálu.

Co se týče přesměrování. Nejspíše ho musíš přesměrovat na firewallu na příslušnou stránku (jen na portu 80), původní adresu by jsi měl získaz z $_SERVER["HTTP_REFERER"].

Jak to ale celé skloubit dohromady si musíš zkusit sám.
Ben
Profil *
king26:
Děkuju za radu.
Tak přesměrované to už mám a funguje, přesně tak jak chci. $_SERVER["HTTP_REFERER"] je mi jasný. Jediné, co teď potřebuji je, jak přenést třeba tu MAC adresu uživatele do php scriptu na hotspot.domena.cz. Nejlépe přes nějak skrytě, třeba přes $_POST. Napadá tě něco?
:-)
king26
Profil
Ben:
Jediné, co teď potřebuji je, jak přenést třeba tu MAC adresu uživatele do php scriptu na hotspot.domena.cz. Nejlépe přes nějak skrytě, třeba přes $_POST.
Takhle jednoduše to nepůjde. Z PHP získáš MAC asi jedině pomocí SNMP z Mikrotik zařízení. Mrkni sem - některá z těchto OID to bude. Tady je ale problém, že získáš všechny MAC adresy uživatelů připojených na hotspot. Opravdu potřebuješ získat MAC adresu? K čemu ti bude? MAC adresy půjde určitě logovat i ve firewallu/mikrotiku.
Ben
Profil *
king26:
OKi, děkuju za info mrknu a zkusím :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0