Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
perwin Profil |
#1 · Zasláno: 20. 7. 2011, 11:27:10 · Upravil/a: perwin
Ahoj,
mám problém s mým tagem: <!doctype html> <html version="5" lang="cs"> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250"> <title>Tag <odkaz></title> <script type="text/javascript" language="JavaScript"> element = document.createElement('odkaz'); attribute = document.CreateAttribute("kam"); element.SetAttribute(attribute); /* Co dál? Zkoušel jsem to přes VBScript, ale to také moc dobře nejde. */ </script> <style type="text/css"> odkaz { color: blue; text-decoration: none; cursor: pointer; cursor: hand; } odkaz:hover { text-decoration: underline; } </style> </head> <body> <odkaz kam="http://www.seznam.cz/"> ODKAZ NA SEZNAM.CZ </odkaz> <br> </body> </html> Potřebuji, aby to po kliknutí na tag <odkaz> přesměrovalo návštěvníka stránky na adresu, která je vepsána v atributu kam. Samozřejmě by to šlo i přes onclick: onclick="window.location.href='http://www.seznam.cz/'" ale já bych to chtěl přes svůj vlastní atribut. Vím, že toto vymýšlení nových tagů je vždycky problém a je to v podstatě hloupost, ale už jen proto, že je to zajímavé, bych to chtěl vědět. Děkuji za odpovědi a rady :-) |
||
Tasartir Profil |
#2 · Zasláno: 20. 7. 2011, 12:15:48
v podstatě hloupost - je to naprsotá hloupost. Čeho tím chceš docílit? Určitě půjde vymyslet vhodnější způsob.
Napadá mě možná jen jediná věc. A to definice vlastního DTD. Ale dost pochybuju o výsledku, zkoušet to nebudu. Jestli o to stojíš, zkus si to sám. <!ELEMENT odkaz %odkaz.content;> <!ATTLIST odkaz %attrs; %focus; href %URI; #IMPLIED> |
||
perwin Profil |
#3 · Zasláno: 20. 7. 2011, 15:17:01
Tasartir:
A jak se to zkouší? S DTD - tedy Definicí Typu Dokumentu - jsem ještě nepracoval... Co mám jak použít? Díky za radu |
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 20. 7. 2011, 15:41:40
Reaguji na perwina:
„<html version="5">“ Vymýšlíš si zajímavé atributy. „toto vymýšlení nových tagů je vždycky problém a je to v podstatě hloupost“ Hodí se jen v případě, kdy skript chce zanořit do DOMu vlastní elementy bez obavy, že mu je někdo přestyluje. Psát si vlastní HTML značky je většinou naprosto k ničemu, nahrazovat standardní sémantické značky něčím jiným postrádá význam. Tvůj skript na řádcích 7 až 9 je divný. Sedmý řádek umožní, aby šel element nastylovat v Exploreru, ostatní dva, kdyby byly správně (což nejsou, najdi si, jak se ty metody jmenují), tak nedělají nic. „aby to po kliknutí na tag <odkaz> přesměrovalo návštěvníka stránky na adresu, která je vepsána v atributu kam“ Projdi všechny elementy a každému přiřaď onclick .
Ale když už je budeš procházet, tak je raději rovnou vyměň za <a href> , protože tvůj <odkaz> nikdy neumožní přesně totéž, co normální odkaz (rozkliknutí prostředním tlačítkem nikdy nedoskriptuješ).
Reaguji na Tasartira: „Napadá mě možná jen jediná věc. A to definice vlastního DTD.“ On se o DTD někdy nějaký normální prohlížeč zajímal? Je to dlouhodobě mrtvý formát. Z DTD ani nejde vyčíst, co má element či atribut dělat. Tvůj kousek DTD je navíc nevalidní, u <!ELEMENT> u chybí údaj o volitelnosti počáteční a koncové značky.
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0